Červená Coteaux Peluic

Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se… Číst více
Filtrovat
Cena
Odrůda 1
Styl (cukr)
Země
Řadit podle
Zobrazeno 1-2 z 2 položek
Coteaux Peluic N.E.R 2009 Jakostní 0,75

Coteaux Peluic N.E.R 2009 Jakostní 0,75

Coteaux Peluic
Víno N.E.R se vyznačuje robustností odrůdy Neronet (80%) a elegancí odrůdy Cabernet Moravia (20%), které spolu vytvářejí mohutné víno jižního typu s výraznou taninovou složkou a perspektivou dlouhého zrání v láhvi. Vínu dominuje vůně i chuť černého ovoce, pepře a sladkého santalového dřeva. Víno doporučujeme otevřít nejméně 3 hodiny před konzumací.
Skladem
Lahev435 Kč
360 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)2 610 Kč
2 157 Kč bez DPH
Přidat karton
Coteaux Peluic N.E.R 2005 Jakostní 0,75

Coteaux Peluic N.E.R 2005 Jakostní 0,75

Coteaux Peluic
Víno N.E.R se vyznačuje robustností odrůdy Neronet (80%) a elegancí odrůdy Cabernet Moravia (20%), které spolu vytvářejí mohutné víno jižního typu s výraznou taninovou složkou a perspektivou dlouhého zrání v láhvi. Vínu dominuje vůně i chuť černého ovoce, pepře a sladkého santalového dřeva. Víno doporučujeme otevřít nejméně 3 hodiny před konzumací.
Skladem
Lahev439 Kč
363 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)2 634 Kč
2 177 Kč bez DPH
Přidat karton

Červená Coteaux Peluic


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →