Červená Mádl František

Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se… Číst více
Filtrovat
Cena
Odrůda 1
Styl (cukr)
Země
Řadit podle
Zobrazeno 1-3 z 3 položek
Mádl František Frankovka 2012 pozdní sběr 0,75

Mádl František Frankovka 2012 pozdní sběr 0,75

Mádl František 0,75l
Tradiční, snad nejdéle pěstovaná odrůda v obci. Hrozny pocházejí z lokality Haňby. Je to terasovitý jižní svah se sprašovými až jílovitými půdami. Tato lokalita poskytuje plná, odrůdově vyzrálá vína v arómatu připomínající višňovou kostku. Je vhodné k paštikám, tmavým masům a pikantním sýrům.
Skladem
Lahev250 Kč
207 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)1 500 Kč
1 240 Kč bez DPH
Přidat karton
Mádl František Frankovka 2011 pozdní sběr 0,75

Mádl František Frankovka 2011 pozdní sběr 0,75

Mádl František
Tradiční, snad nejdéle pěstovaná odrůda v obci. Hrozny pocházejí z lokality Haňby. Je to terasovitý jižní svah se sprašovými až jílovitými půdami. Tato lokalita poskytuje plná, odrůdově vyzrálá vína v arómatu připomínající višňovou kostku. Je vhodné k paštikám, tmavým masům a pikantním sýrům.
Na dotaz
Lahev250 Kč
207 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)1 500 Kč
1 240 Kč bez DPH
Přidat karton
Mádl František Svatovavřinecké 2009 Jakostní 0,75

Mádl František Svatovavřinecké 2009 Jakostní 0,75

Mádl František 0,75 l
Víno je plné, barevné a husté. Hodí se k masitým pokrmům jako je zvěřina, ale i k hovězímu.
Skladem
Lahev125 Kč
103 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)750 Kč
620 Kč bez DPH
Přidat karton

Červená Mádl František


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →