Nepoužíváme ani název klaret, ani název blanc de noirs, víno jsme pojmenovali jednoduše Bílá Frankovka. Ano, jedná se o tu stejnou odrůdu, ze které vyrábíme naši Frankovku. Pouze jsme v technologii omezili kontakt slupky s moštem tak, aby vyluhování barviva bylo minimální. Technologicky ne příliš jednoduché, ale výsledek nás nesmírně baví. Bílá Frankovka je lehce pitelné a prudce společenské víno.
Víno je kupáží Frankovky, která zrála 20 měsíců v jednom velkém dubovém sudu z maďarského dubu a v dalších, třinácti menších, ze slavonského a francouzského dubu. V aroma se objevují tóny tmavých višní, hřebíčku, černého rybíhu. Chuť je středněplná výrazná po borůvkách, aronii, ale hlavně po třešňové pecce, která je pravým charakterem Frankovky z Modrých hor. Doporučujeme podávat k sýrům s bílou plísní nebo tučným masitým pokrmům.
Toto robustní víno je velmi intenzivního aroma. Na svědomí jej má především průbojná odrůda Cabernet Sauvignon. V široké komplexitě aroma můžete nalézt zavařený černý rybíz spolu s ostružinami doplněný o aroma nugátu. Chuť připomíná borůvky, hřebíček a čerstvě vymačkanou šťávu z tmavých višní. Dochuť doplňuje sladký tanin z měkké odrůdy Merlot. Víno zrálo 30 měsíců v sudech z francouzského dubu a je originální kupáží malých vypalovaných francouzských sudů, které vínu dodaly na kořenitosti a plnosti. Jak kulatě, mohutně a přitom drze vypadá název, takové je víno samo.
Jedná se o víno připravené technologií fortifikace kvasicího rmutu uleželým ušlechtilým destilátem, tedy technologií portských vín. Víno zrálo 33 měsíců v malých dubových sudech. Víno je tedy velmi nazrálé, připomínající nejen vařenou višňovou marmeládu, ale také černý rybíz a borůvky. Aroma doplňuje dotek spáleného dubového dřeva, který svým dotekem čokolády a kávy dodává na dezertnosti vína. Doporučujeme podávat k čokoládovým dezertům nebo ke kávě.