Hrozny vyrostly a dozrály v Březí na Ořechové hoře. Dále kvasily a macerovaly v otevřených kádích 72 dnů. Po vylisování víno zrálo 15 měsíců ve velkém sudu a v sudech barrique. Merlot je tak výrazně ovocitý s tóny zralých švestek, lískového oříšku, horkého makového závinu a nádechem hořké čokolády. Chuť je jemně kořenitá s tóny sušených švestek, višní a kávového zrna.
Energie zbalená na cesty je dycky potřeba. Zlatožlutá Pálava má bohatou vůni, kde se převládají zralé mandarinky, kandovaný pomeranč, zralé hrozny, medové tóny, meruňková marmeláda s rozinkou. V chuti je krásně plná, opulentní, ovocitá, harmonická a šťavnatá s medovo slaným závěrem.
Šťavnatý Ryzlink si prostě chceš dát! Zelenožlutý Ryzlink má svůj nádech díky 1/3 Botrytis cinerea. Ve vůni se mísí tóny zralých hroznů, rynglí, zelených jablíček, citrusových plodů s minerálním nádechem. Chuť je velmi svěží, ovocitá a šťavnatá s krásně slaným závěrem. Část vína kvasila a zrála v akátovém sudu.
Výrazný ryzlink zlatavé barvy, kde se mísí zralé meruňky s lehce květnatým nádechem a lehkou kořenitostí. V chuti výrazně ovocitý, plný a strukturovaný s minerální pikantností v závěru. Víno zrálo 4 měsíce na kvasnicích.
Zelenkavo žlutý veltlín je ve vůni výrazně ovocný, krémovitý a jemně pepřnatý s tóny zeleného jablka, angreštu, vanilky a lískových oříšků. Chuť je bohatě ovocitá, jemně kořenitá a výrazná. Víno dokvášelo a zrálo 12 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu.
Zlatožluté Chardonnay je ve vůni velmi bohaté. Ušlechtilá vůně medu, přezrálého ananasu a banánů je doplněna tóny vanilkového lusku, máslové sušenky a bílého chleba. Chuť je velmi plná, extraktivní a minerální s krémovým koncem. Víno kvasilo a zrálo 12 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu.
Zelenkavo žlutý veltlín je ve vůni výrazně ovocný, krémovitý a jemně pepřnatý s tóny zeleného jablka, angreštu, vanilky a lískových oříšků. Chuť je bohatě ovocitá, jemně kořenitá a výrazná. Víno dokvášelo a zrálo 12 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu.
Víno je zlatožluté barvy, nádherné viskozity. Už od pohledu naznačuje jeho velikost. Vůně je neskutečně mohutná a komplexní. Mísí se tóny čerstvě oloupaných grepů, šťavnatých a přezrálých meruněk, červených letních jablíček, kandovaného pomeranče s dlouhým kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je velmi bohatá, šťavnatá a živá, kde dominují zralé meruňky, grepová šťáva, sladká kořenitost se slanou dochutí. Nadvakrát sbírané hrozny macerovaly 24 hodin před lisováním. Víno kvasilo a bylo mícháno na kvasnicích 5 měsíců v nerezové nádobě. Jedna nádoba byla do 1g cukru a víno bylo extrémně minerální a mohutné a druhá nádoba se zastavila kolem 10g cukru, což dalo výrazně ovocný a šťavnatý Ryzlink. Následným scelením pak vzniklo neuvěřitelně komplexní, mohutné a velké víno, které nese jméno mého syna Jindřicha IV., kterému jsem jej věnoval. Jde o devátý ročník tohoto vína z rodinné řady. Vyrobeno jej bylo 3 880 lahví.
Ze zlatožlutého vlašáku se line krásná vůně zralých hroznů, plně rozkvetlé louky s kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je výrazně ovocná, šťavnatá až rozinková, zároveň příjemně kořenitá se slanou dochutí. Hrozny byly napadeny z 60 % ušlechtilou plísní botrytis cinerea.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →