Růžová Beneš Rodinné vinařství Hrušky

Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se… Číst více
Filtrovat
Cena
Odrůda 1
Styl (cukr)
Země
Řadit podle
Zobrazeno 1-2 z 2 položek
Beneš Jaroslav Rulandské bílé 2017 Kabinet 0,75l

Beneš Jaroslav Rulandské bílé 2017 Kabinet 0,75l

Beneš Rodinné vinařství Hrušky 0,75l
Svěží bílé suché víno zlatavé barvy, s příjemným aroma vyzrálého žlutého melounu. V chuti doplněné o tóny sušených jablek. Velmi příjemné víno.
Na dotaz
Lahev185 Kč
153 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)1 110 Kč
917 Kč bez DPH
Přidat karton
Beneš Jaroslav Veltlínské zelené 2017 Pozdní sběr Staré keře 0,75l

Beneš Jaroslav Veltlínské zelené 2017 Pozdní sběr Staré keře 0,75l

Beneš Rodinné vinařství Hrušky 0,75l
Elegantní víno zelenožlutého roucha s intenzivním buketem – osloví květnatá vůně evokující květ střemchy a citrusové aroma. Na patře je lahodné, s odrůdovým výrazem a výraznější kyselinkou. Harmonické, živé a vstřícné víno vhodné k letnímu stolování.Doporučujeme k předkrmům z drůbeže s bylinkovým dresinkem a špenátové roládě, je skvělým společníkem těstovinám a telecímu plátku na víně s brokolicovým pyré. Snoubíme jej se sýry holandského typu – Gouda, Eidam...
Na dotaz
Lahev199 Kč
164 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)1 194 Kč
987 Kč bez DPH
Přidat karton

Růžová Beneš Rodinné vinařství Hrušky


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →