Svůj název dostal podle pohoří Mont d´Or v Juře blízko švýcarských hranic na jehož svazích se pase místní plemeno krav Montbeliárde a Abondance. Sýr se po odkapání ve formě dává do kroužku ze smrkového dřeva a nechává se zrát tři týdny
na smrkových prknech. Sýr tím získává velmi charakteristické aroma pryskyřice. Zralý sýr se balí do kulatých dřevěných krabiček, jeho váha se pohybuje od 0,5
do 1 kg nebo od 1,8 do 3 kg.
Mont d´Or je sezónní sýr, smí se vyrábět v období mezi 15. srpnem a 31.březnem.
Barva sýra je světle růžová, povrch je pokrytý plísní a má jemné rýhy. Sýr bývá někdy tak tučný a vlhký, že se musí jíst lžičkou.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →
FURLAN Societa Agricola s.s.s
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →