Likérové

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Číst víceZabalit
FiltrováníPodrobné hledáníCena
Barva
(1)
Cena
(1)
Dezertní
(1)
Objem
(1)
(1)
(1)
(1)
Zobrazeno 1-1 z 1 položek 1
Vinařství rodiny Špalkovy Šaler červený Dezertní 16,0% 0,375

Vinařství rodiny Špalkovy Šaler červený Dezertní 16,0% 0,375

Vinařství rodiny Špalkovy s.r.o. 0,375l
Vysoký obsah alkoholu - do 16 % obj.
Skladem
179 Kč148 Kč bez DPH
Zobrazeno 1-1 z 1 položek 1
Potvrzuji, že jsem starší 18 let.
Ne Ano, vstoupit