Ročníkový Armagnac, jantarové brandy. Silná aromatika po sušené pomerančové kůře a sušených švestkách, s jemným podkresem čokolády. Chuť je kulatá, tóny po vanilce, dřevu, čokoládě, v konečné dochuti kořenitý. Zrál v dubových sudech více než 30 let.
Armagnac jantarové barvy. Ve vůni komplexní, tóny čokolády s mandlemi, vanilky a karamelu až do tónu meruňkového koláče. Chuť kulatá, pevná, připomínající kouřové aroma a povidla.
Armagnac Goudoulin je lesklý a čirý. Má zlatožlutou barvu s náznakem zelené. Voní po pečených švestkách s nádechem vanilky a koření, jako je skořice.
V ústech působí přímo s velmi lehkým náznakem dřeva. Koncovka je ve znamení švestek. Skvělý dárek - 2,5 litrové balení!
Tento Armagnac s vanilkovým a karamelovým aroma, jemný náznak čerstvého eukalyptu. Skvěle vyvážená záležitost, potěší každého milovníka Armagnaců. Brandy vysoké kvality.
Pěkná mahagonová barva s oranžovými odlesky. V nose výrazné tóny kandovaného pomeranče a rozinky. Chuť je svěží, poddajná sladká, náznaky pečeného jablka, karamelu, tóny dřeva.
Krásný jantarový a jasný Armagnac. Ve vůni jasné stopy čokolády a lékořice. Kulatá chuť, velice dobře strukturované tělo, dlouhá perzistence, s výraznými tóny dubového dřeva..
Tento Armagnac si po i mnoha letech zrání stále udržuje svou typickou bohatou jantarovou barvu.
Silná vůně švestek, švestkových poviděl, švestek s cukrem. Chuť nahořklá, jak je pro tyto Armagnacy typické, vyvážená, plná,s mandlovými tóny.
Tento Armagnac si po i 20 letech zrání stále udržuje svou typickou bohatou jantarovou barvu.
Silná vůně švestek, švestkových poviděl, švestek s cukrem. Chuť nahořklá, jak je pro tyto Armagnacy typické, vyvážená, plná,s mandlovými tóny.
Armagnac Goudoulin je lesklý a čirý. Má zlatožlutou barvu s náznakem zelené. Voní po pečených švestkách s nádechem vanilky a koření, jako je skořice.
V ústech působí přímo s velmi lehkým náznakem dřeva. Koncovka je ve znamení švestek.
Armagnac je úžasnou kombinací vinného destilátu, dubu a času. Je vyráběný od počátku 14. století na jihozápadě Francie v srdci Gaskoňska.
Armagnac se připravuje destilací bílého vína. Teplé klima a písčitá půda zajišťuje hrozny plné chuti a nejlepší kvality. Víno z těchto hroznů je dále destilováno a uloženo do dubových sudů, kde stárne po mnoho let, než je stočen do lahví či demižonů.
Armagnac si můžete vychutnat samotný nebo v míchaném nápoji, na které existuje mnoho vynikajících receptů.
Armagnac Goudoulin je lesklý a čirý. Má zlatožlutou barvu s náznakem zelené. Voní po pečených švestkách s nádechem vanilky a koření, jako je skořice.
V ústech působí přímo s velmi lehkým náznakem dřeva. Koncovka je ve znamení švestek.
Náš Dýňový olej pochází z tykve olejné, o jejíž zušlechtění se zasloužil vídeňský profesor českého původu Erich Čermák. Tato dýně nám dává lehká tmavě zelená semínka bez slupky. Pro výrobu našeho oleje používáme výhradně dýňová semínka původem z Jižní Moravy. Při lisování dodržujeme pravidla pro lisování olejů za studena, tedy teplotu nepřevyšující 40°C. Při této teplotě je dosahovaná výlisnost výrazně nižší, nicméně dosahovaná kvalita oleje za to stojí. Dýňová semínka před lisováním nepražíme ani nesolíme.
Za studena lisovaný olej má výrazné aroma dýňového semínka, sytě zelenou barvu s bronzovými odlesky a specifickou oříškovou chuť. Je považovaný za jeden z nejchutnějších rostlinných olejů světa a není divu, že mnoho gurmánů ho řadí na samý vrchol v gastronomii.
V Kuchyni:
Dýňový olej má široké použití v naší kuchyni
Ve slané kuchyni je výborný k dochucení zeleninových salátů. Používá se také jako součást dresinků. Spolu s dýňovými semínky z něj můžeme připravit pesto. Dále se uplatní ve zdravé kuchyni jako součást pomazánek. Lze ho přidávat jako dochucovadlo do bramborové kaše, rýže, těstovin, polévek. Velice chutný je s grilovanou zeleninou a pečenými brambory. Hodí se také k sýrům a masu. Ve sladké kuchyni se dají dýňovým olejem dochutit moučníky, dezerty, ovocné saláty. Obzvláště chutné jsou palačinky pokapané tímto olejem.
Nepoužívat pro přípravu teplých jídel s teplotou nad 140°C
Jedna z nejoblíbenějších bílých odrůd, svou oblibu si získala zejména pestrostí ve vůních i chutích. Toto Chardonnay je skvělým vyváženým plnějším vínem s ovocnými tóny. Dominují zde zralé broskve, citrusy a jemná mineralita, líbivé je i pro svůj lehce vyšší zbytkový cukr. Plné polosuché víno pro každou příležitost, které Vás jistě chytne a nepustí! :-)
Pěkný nazrálý, polosuchý ryzlink s aroma po lipovém květu, v chuti velice příjemný s tóny rozinek, medu, přesto svěží s dobrým vyvážením mezi kyselikou a zbytkovým cukrem. Nejlepší poměr výkon/cena.
Toto vinařství je jedeno z nejlepších v apelace Maury! Vína jsou vyráběna tak. že v určité fázi se zastaví kvas,a následně se přidá malé množství alkoholu (stejně jako u portských vín). Toto víno je však vyjímečné tím, že zraje rok mimo sklep za přístupu vzduchu, tedy oxidativním způsobem. Mas Amiel ročníkové červené má sytější rubínově červenou barvou. V nose dominují zralé tmavé černé třešně a objevují se i tóny vanilky. Na patře je šťavnaté, měkké a sladké, se spoustou zralých lesních plodů.
Světle žlutá barva se zelenými odlesky, buket verbeny a citrusových plodů. Nádherná svěžest Mas Amiel Muscat připomíná chuť velmi zralých citronů a bergamotu. Napít se toto vína je jako se zakousnout do do sladkého - vyzrálé bobule muškátového hroznového vína.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →