Pinot grigio - Rulandské šedé s příjemným citrusovým aroma, v chuti příjemně pitelné lehké, svěží. Jedná se o moderní formu balení vína pro gastronomii nebo ridinnou párty. Vakuový sáček s vínem je umístěn uvnitř kartonu (boxu) a víno je rozléváno skrze malý kohoutek umístěný v tomto kartonu.
Vůně je tělnatá a výrazně ovocitá. V chuti se projevují patrné tóny peckového a lesního ovoce, jako jsou brusinky a ostružiny. V delším závěru můžete objevit tóny pražených oříšků.
Víno citrusové barvy se zelenkavým odleskem. Aroma je typické, s projevem čerstvých meruněk, citronové kůry a medovými plástvemi v závěru. Chuť má pevnou pálavskou kyselinku a bohatou středovou plnost. Víno s delším a lehce kořenitým závěrem.
Světlejší zelenkavá barva. Ovocná vůně připomíná černý rybíz a je podpořena květy bezinek a nádechem čerstvé bazalky. Chuť je šťavnatá, s kousavou kyselinkou. Na patře citrusová, připomíná čerstvou grepovou kůru. Závěr je delší, s minerální dochutí.
Víno zeleno-žluté barvy. Aroma se projevuje vůní vyzrálých hrušek spolu s jemnou vůní lískových oříšků. V chuti je víno bohaté a strukturované, s příjemnou citrusovou kyselinkou. Dochuť je delší, s minerálním závěrem.
Víno na pohled význačné svou temnou červenou barvou. Tento Malbec je vyráběn netradičním způsobem fermentace přímo v dubových sudech. Má příjemnou tříslovinu a elegantní kyselinku.
Vůně plná květinových tónů, jako jsou fialky a růže, kombinovaná se stopami červeného ovoce (mezi nejvýraznějšími jahody, maliny a rybíz). Dominující je aroma hub, které je noblesně doplněno o vůni vanilky a kakaa. Chuť je ovocná se sladkým tanninem sudu. Přirozeně usazené víno, lahvované bez filtrace.
"Šeďák" 2020 . 24 h na rmutu, zrál 6 měsíců na jemných kvasnicích, ve vůni i v chuti citrusy, pomeranč, pomerančová kůra ... totálně suché... ideální osvěžení v horkých dnech..
Lehké, svěží víno lososové barvy s jemným ovocným buketem lesních plodů, zachovávající si plnost v dochuti. Vhodné k jemně kořeněným masům, drůbeži, těstovinám a k jemným tvrdým sýrům.
Nefiltrované červené cuvée s názvem MAHARAL, který je vytvořen z Cabernetu Sauvignon (60%), Merlotu (38%) a Frankovky (2%). Styl tohoto vína je velmi blízký vínům z francouzské oblasti Bordeaux. Proč Maharal? Rádi čerpáme z mikulovské historie, proto jsme se rozhodli uvést na etiketu našeho nejlepšího cuvée jméno učence, jenž působil jako vrchní moravský zemský rabín v Mikulově a později jako vrchní rabín v Praze za vlády Rudolfa II. Jedná se o slavného Rabi Jehuda Löwy ben Becalel, tvůrce Golema. Cuvée Maharal má barvu tmavých třešní s mahagonovými odlesky. Aroma je lehce nasládlé s příjemnou vůní vanilky, přecházející do ovocných tónů černých třešní až džemovosti, končící kořením jako je hřebíček. Příjemné, plné, kořenité víno s ovocnou chutí přezrálých višní a dlouhou kouřovo sametovou dochutí.
Tato vynikající Rulanda modrá má granátovo-rubínovou barvu. Ve vůni jsou tóny ušlechtilého dřeva, jahodového džemu a podzimního lesa. V chuti je dlouhé, harmonické a odrůdově typické. Hodí se k dušenému hovězímu masu a zvěřině.
Světle žlutá barva, čistá a brilantní. V nose vynikají tóny broskve a ananasu. V chuti je to víno svěží, se příjemnou kyselinkou. Vůni i chuti dominují ovocné tóny; víno s delším závěrem. Silné ovoce a intenzivní závěr.
Jedná se o kupáž odrůd Macabeo a Chardonnay z nejvýše položených vinic oblasti Conca de Barbera.
Suché červené víno intenzivní barvy, aroma vyzráleho ovoce, příjemně minerální s lehkým dotekem dřeva, který má původ v dubovén sude ve kterém zrálo po dobu 16 měsíců. Taniny jsou velmi dobře zakomponovány jemné na patře. Odrůdové složení 55% Samso, 30% Syrah a 15% Cabernet Sauvignon
Lehké, velmi šťavnaté víno s citrusovou vůní po limetce, citrónu a pomeranči se prolíná s příjemnou pepřovostí. V chuti se přidává právě pomletý hrozen a čerstvá hruška.
Strukturní víno z botrytického sběru snoubí ve vůni herbálnost s podtónem angreštu doplněného o sušené rozinky. V extraktivní a hravé chuti dominuje žlutý meloun a limeta s výraznou mineralitou. Víno s dlouhou perzistencí zrálo v dubovém sudu. Doporučujeme po otevření nechat víno „nadechnout“.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →