Lžínská Třešňovice je vyrobena z odpeckovaných třešní nejvyšší kvality, plné sladkého aroma, které získává díky zrání v nejteplejších měsících roku. Třešně mají měkkou dužinu plnou šťávy a nejen špačci se po nich mohou doslova utlouct. Má jednu obrovskou zvláštnost. Celý život nás provází. V dětství jsme milovali babiččinu bublaninu, později jsme dívkám darovali náušnice z třešní a nyní jsme ve věku, kdy si s oblibou dáme kalíšek Lžínské Třešňovice.
Čím je naše Lžínská Třešňovice jedinečná?
Jemná a svěží chuť lehkých třešní
Spojení čistého ovoce a naší poctivé práce
Destilát vzniká pouze z ovoce
Sběr nejzralejších a nejsladších českých třešní
Višně je ovoce jemně nakyslé chuti a u drtivé většiny gurmánů se těší veliké oblibě. Možná právě proto je višňovice připomínkou na doby před sametovou revolucí. Je to téměř podpultový sortiment.
Čím je Lžínská Višňovice jedinečná?
Úžasně nakyslá chuť zralé višně
Sběr nejzralejších a nejchutnějších višní
Destilát vzniká pouze z českého ovoce
Lžínská hruškovice je charakteristická svou lahodnou chutí. V lihovaru se snaží o dokonalé spojení čistého ovoce a poctivé práce.
Čím je Lžínská Hruškovice jedinečná?
Toto jméno už dnes zaručuje nejvyšší kvalitu
České hrušky jsou nejlepším základem pro destiláty z Lihovaru Lžín
Na výrobu destilátu se používá výhradně jen české ovoce
Lžínská Jablkovice je harmonicky vyvážený destilát, který dostává svou jedinečnou jemnou chuť díky sladkým jablkům z Jižních Čech. Její dokonalé a jemné aroma je čitelné už z prvního doušku.
Tento klenot je obohacen kapkou karamelu, který jí dodá nejen nádhernou zlatavou barvu, ale navíc výrazně zjemní její chuť a dá vyniknout skvostnému ovocnému aroma. Proto je velice oblíben především u žen ...
Čím je Lžínská Jablkovice jedinečná?
Jedinečná chuť a vůně jihočeských jablek
Ovoce, jež je symbolem našich krajů
Spojení čistého ovoce a naší poctivé práce
Jeden z klenotů, který je v těchto krajích opomíjen
Víno rubínové barvy s červenými odlesky. Vůně je plná a intenzivní s tóny vanilky, skořice a dřeva. Chuť je silná, ale sametová s jemnou přítomností taninů. Závěr je plný a kulatý a v dochuti můžeme cítit třešně, švestky a tóny vanilky.
Prosecco bledě slámové barvy se zelenkavými odlesky. Vůně evokuje čerstvě rozkrojené zelené jablko, společně s jemným květinovým a akátovým tónem vyzívá k dalším douškům. V chuti je Prosecco pevné, dobře strukturované s intenzivnějším perlením a ovocným projevem. Výborně se hodí jak jako aperitiv, tak i jako skvělý pár k bílým masům či čerstvým sýrům.
Barva vína je temně granátová. Vůně s výraznými tóny drobných červených plodů. Chuť je elegantní, měkce sametová s velmi jemnou kyselinou a příjemnou tříslovinou. Víno zrálo v dubovém sudu.
Červené suché víno intenzivní rubínové barvy, v nose zralé červené ovoce a minerální dotek. Na patře je velmi harmonické a vyvážené s měkkými tříslovinkami. "Les Galets Rougues" je úžasnou směsí pikantního červeného a černého ovoce.
Red dry wine with intensive ruby colour, ripe red fruits a mineral touch. On palate is very harmonious and balanced with soft tanins. "Les Galets Rougues" is a sublime blend of spicy red and black berry fruits.
Náš Dýňový olej pochází z tykve olejné, o jejíž zušlechtění se zasloužil vídeňský profesor českého původu Erich Čermák. Tato dýně nám dává lehká tmavě zelená semínka bez slupky. Pro výrobu našeho oleje používáme výhradně dýňová semínka původem z Jižní Moravy. Při lisování dodržujeme pravidla pro lisování olejů za studena, tedy teplotu nepřevyšující 40°C. Při této teplotě je dosahovaná výlisnost výrazně nižší, nicméně dosahovaná kvalita oleje za to stojí. Dýňová semínka před lisováním nepražíme ani nesolíme.
Za studena lisovaný olej má výrazné aroma dýňového semínka, sytě zelenou barvu s bronzovými odlesky a specifickou oříškovou chuť. Je považovaný za jeden z nejchutnějších rostlinných olejů světa a není divu, že mnoho gurmánů ho řadí na samý vrchol v gastronomii.
V Kuchyni:
Dýňový olej má široké použití v naší kuchyni
Ve slané kuchyni je výborný k dochucení zeleninových salátů. Používá se také jako součást dresinků. Spolu s dýňovými semínky z něj můžeme připravit pesto. Dále se uplatní ve zdravé kuchyni jako součást pomazánek. Lze ho přidávat jako dochucovadlo do bramborové kaše, rýže, těstovin, polévek. Velice chutný je s grilovanou zeleninou a pečenými brambory. Hodí se také k sýrům a masu. Ve sladké kuchyni se dají dýňovým olejem dochutit moučníky, dezerty, ovocné saláty. Obzvláště chutné jsou palačinky pokapané tímto olejem.
Nepoužívat pro přípravu teplých jídel s teplotou nad 140°C
Jedna z nejoblíbenějších bílých odrůd, svou oblibu si získala zejména pestrostí ve vůních i chutích. Toto Chardonnay je skvělým vyváženým plnějším vínem s ovocnými tóny. Dominují zde zralé broskve, citrusy a jemná mineralita, líbivé je i pro svůj lehce vyšší zbytkový cukr. Plné polosuché víno pro každou příležitost, které Vás jistě chytne a nepustí! :-)
Tento Vetlín je typicky odrůdový, spíše lehčího a svěžího charakteru. Zrál 6 měsíců na jemných krémových kvasnicích s pravidelným promícháváním (tzv. battonage). Rodiné vinařství Springer je zárukou vysoce kvalitních vín, tradice a vín osobitého stylu. Vína vytváří vyhadně z vlastních hroznů, které jsou na keřích přísně regulovány a mají tak velmi vysokou kvalitu.Tento Vetlín je typicky odrůdový, spíše lehčího a svěžího charakteru.
Víno s nádhernou tmavě granátovou barvou. Díky ležení na barikových sudech jsou ve vůni tóny vanilky, tmavého ovoce, dřeva a lehce i kávy. V chuti je víno harmonické, plné s výraznou tříslovinou. Doporučujeme zejména ke zvěřině.
Toto Dolcetto je velice dobře pitelné, příjemné a ovocné. Je přímé, hledáte-li výborné italské červené víno k napití a nikoliv k dlouhým úvahám, je to to pravé :-) Vínko zrálo na vinicích v nadmořské výšce 400 m.n.m.; školeno bylo v nerezových nádržích. Velice příjemná záležitost!
Víno prémiové řady zformoval zejména vliv vápenaté půdy v horní části vinice Klamovka spolu s přirozeným kvašením ve dřevěném sudu. Buketně výrazné, chuťově plné víno s projevy grapefruitu, liči a jemným podtónem meruňky.
Typický, kořenitý i ovocný, šťavnatý a zároveň plný, Veltlín z Wagramu. Zaujme mineralitou, komplexností a přímočarostí. Dle vinaře je toto víno tou nejlepší vizitkou vinařství i obasti jako takové.
Vysoce kvalitní olej z Ostropestře mariánského. Olej je lisovaný za studena. Ostropestřec je bylina, která je nakloněna každému milci vína a to proto, že podporuje fungování jater a ledvin.
Doporučujeme jeho pravidelné preventivní užívání, aby zážitek z vína byl neomezený :-)
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →