Francouzský horský sýr, který je produkován na úpatí Francouzko - švýcarských Alp v městečku stejného jména. Gruyere je sýr s téměř nejstarší světovou tradicí, podle záznamů byl produkován už v roce 1115. Jedná se o tvrdý sýr vyrobený z čerstvého kravského mléka, má tvar kola o váze 25 až 40 kg a délka zrání je zhruba 12 až 25 měsíců. Během celého zrání jsou kola pravidelně otáčena a omývána slanou vodou. Kůrka je tvrdá mírně vlhká nahnědlé barvy. Sýrové těsto je nažloutlé a má silnou ovocnou chuť.
Sýr má tvar bochníku o průměru 35 – 45 cm a vůšce 18 – 34 cm. Při svém zrání je nejdříve 15 – 20 dní máčen ve slaném roztoku a následně 1 až 3 roky zraje na dřevěných policích. Má pevná přírodní kůra jemně nažloutlé až zlatavé barvy, která chrání drobivé těsto v odstínech bílého zlata. Chuť je intensivní jemně štiplavá.
Přírodní sýr s modrou plísní vyroben z pasterovaného kravského mléka. Má tvar válce o váze dvou kilogramů a délka zrání je čtyři až pět měsíců. Kůrka je přírodní, suchá. Těsto je krémové, pevné s vůní sklepa. Chuť je velmi jemná. Obsah tuku v sušině je 50%.
Sýr je vyráběn z nepasterizovaného mléka. Má tvar většího kola o průměru 30 cm, výšce 7 – 9 cm a váze 6 – 7 kg. Appenzeller zraje 6 měsíců a po celou dobu zrání je omýván směsí jablečného moštu či vína s bylinkami a kořením. Sýrové těsto chrání tmavě hnědá tvrdá kůrka, samotné těsto je světlé lehce nažloutlé barvy s malými otvory. Chuť je výraznější až lehce kořeněná. Obsah tuku v sušině je 48%.
Šťavnatý Solaris Vás ohromí širokou škálou citrusového ovoce. Dominuje pomeranč a limetka, v chuti se výrazně prosazuje angrešt. Víno je velmi plné, harmonické a minerální.
Suché bílé víno světle zlatavé barvy. Vůně květu černého bezu s tóny černého rybízu. Chuť šťavnatá ovocná po broskvích a ananasu.
Dry white wine with light golden chlor. Aroma of elder flower with tones black currant. Taste is fruity and fresh. We can find tones like peach and pineapple.
Holandská gouda se vyrábí v mnoha příchutích a k nejznámějším patří gouda s římským kmínem. Je to dáno také tím, že římský kmín je koření používané po staletí. Kmín dodává sýru lehce nasládlou, atraktivní vůni a chuť.
Cumin - římský kmín znali a používali již před 5000 lety ve starém Egyptě. Další zprávy pocházejí ze starého Řecka a Říma, kdy jej používali hlavně lékaři, kteří doporučovali olej z cuminu na bledou pleť. Cumin se rozšířil relativně rychle po obchodních stezkách po celém tehdy známém světě. Do Maroka, Jemenu, Indie i Číny. Zprávy a recepty zachované dodnes nám však dokládají, že si mnoho zapisovatelů pletlo cumin s kmínem. Tato dvě koření jsou vizuálně hodně podobná. Stejný tvar a stejná velikost, pouze cumin je světle hnědý a kmín tmavě hnědý. Aroma a chuť jsou však rozdílná a v receptech by se neměly zaměňovat.
Vhodný jako delikatesa k lehkým bílým vínům jako je Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Sauvignon nebo dobře doplní studené mísy.
Pro milovníky klasiky je neodolatelný na čerstvý kváskový chléb s domácím máslem.
Měkký sýr ve tvaru válce, který zraje minimálně 6 měsíců. Kůrka je narůžovělá až tmavě oranžová a mírně lepkavá. Tělo je světle žluté s menšími dírkami. V chuti můžeme cítit ovoce a ořechy. Neoblíbenější jeho úpravou je rozpékání pod grilem, podávaný s vařenou bramborou, nakládanou zeleninou a suchým bílým vínem.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Tento lehčí Portugal má tmavě granátovou barvu a vůni černého ovoce a čokolády. Víno, které zaujme svojí ovocností a lahodnou chutí s nižším obsahem kyselin a výrazným sametovým projevem. Ve své cenové třídě jde o zajímavé červené víno.
Barva českého granátu dává tušit jemnost tohoto vína.Vůně ostružin s podtóny kvetoucích vlčích máků. Chuť je jemná, harmonická, kombinující škálu lesního ovoce a šípku.
Czech Garnet color suggests the softness of this wine.The scent of blackberries with undertones of red poppies flowering. The taste is soft, harmonious, combining a range of forest fruit and rose hips.
Víno krásné žlutozelené barvy. V aroma upoutají svěží citrusové tóny, na patře dominuje typicky odrůdová limetka a nektarinka a dále nádech fermentovaného zeleného čaje. Skvěle vyvážené víno s živou kyselinkou a minerální dochutí.
Intenzivní aromatické víno s vůní broskve a černého rybízu s medovou chutí. Je vínem plným, extraktivním; harmonické a dlouhé příjemné dochuti s jemným osvěžujícím perlením.
Vůně tramínu je kořenitá, s nádechem čajové růže a liči se stopou sladkého koření. Chuť je odrůdová, kořenitá s dominujícím zbytkovým cukrem a lehkou kyselinou.
Dosáž je označením pro expediční likér při výrobě sektů. Jelikož se jedná o filtrovaný hroznový mošt, u kterého bylo zastaveno kvašení, obsahuje Dosáž vyšší množství neprokvašeného zbytkového cukru. Tento částečně zkvašený hroznový mošt má navíc nižší obsah alkoholu, což ho předurčuje k letnímu osvěžení v kombinaci se sodou a ledem nebo jen jako silně podchlazený. Jemně sycené; doporučujeme podávat při teplotě 4-6 °C.
.Hledáte-li letní osvěžení v podobě skvělého perlivého vína, právě jste na něj natrefili! Ač je toto frizzante z odrůdy Dornfelder zatřízen jako víno polosladké, tak na patře se jeví maximálně jako víno polosuché. Příjemné perlení, lehce malinovo borůvkový tón ve vůni a chuti, šťavnatá kyselina.. to vše utváří dokonalého společníka pro celodenní (nejen) letní popíjení s přáteli! Vyzkoušejte!!
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →