Ledová

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Číst víceZabalit
FiltrováníPodrobné hledáníCena
Barva
(2)
Cena
(1)
(1)
Dezertní
(2)
Objem
(2)
(1)
(1)
(2)
(2)
Zobrazeno 1-2 z 2 položek 1
Vinařství rodiny Špalkovy Veltlínské zelené 2019 Ledové 0,2
Výprodej

Vinařství rodiny Špalkovy Veltlínské zelené 2019 Ledové 0,2

Vinařství rodiny Špalkovy s.r.o. 0,2l

Zlatožlutá barva, ve vůni nastrouhaná kořenová zelenina a plná pikantní dochuť.

Skladem
420 Kč347 Kč bez DPH
Drápal Oldřich Cabernet Moravia 2009 ledové víno 10,5% 0,2
Výprodej

Drápal Oldřich Cabernet Moravia 2009 ledové víno 10,5% 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína 0,2l

Neuvěřitelně lahodné dezertní víno z odrůdy Cabernet Moravia, které nadchne zlatavou barvou a výrazným aroma.

Vyprodáno – očekáváme dodávku
469 Kč388 Kč bez DPH
Nelze
Zobrazeno 1-2 z 2 položek 1
Už jste dozráli do věku 18 let?
Ne Je mi víc než 18