Ledová

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další..… Číst více
Řadit podle
Zobrazeno 1-2 z 2 položek
Mikrosvín Mikulov Veltlínské zelené 2012 Ledové víno 0,375l

Mikrosvín Mikulov Veltlínské zelené 2012 Ledové víno 0,375l

Vinařství Mikrosvín Mikulov a.s.
Sytě žlutá barva se zlatavými odlesky. Intenzivní vůně medu, květového nektaru a ovocného sirupu. Harmonická, sladká chuť s vyvažující kyselinou a atraktivní kořenitostí. Velmi dlouhý závěr.
Skladem
699 Kč
578 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Volařík Ryzlink vlašský 2010 ledové (D. Dunajovice š. 1029) 0,375

Volařík Ryzlink vlašský 2010 ledové (D. Dunajovice š. 1029) 0,375

Volařík Miroslav Mikulov
Z našeho archivu !! Cukernatost tohoto moku dosáhla 54 stupňů ČNM. Ve vůni lze objevit silné aroma gdoulí s kombinací ananasu a ořechu. Chuť je extrémně medová s vysokou koncentrací zbytkového neprokvašeného cukru. NEJSLADŠÍ LEDOVÉ VÍNO V ČESKÉ REPUBLICE !
Na dotaz
764 Kč
631 Kč bez DPH
Přidat do košíku

Ledová

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →