Slámová

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další..… Číst více
Řadit podle
Zobrazeno 1-6 z 6 položek
Drápal Oldřich Sauvignon 2015 Slámové víno 9,5% 0,2

Drápal Oldřich Sauvignon 2015 Slámové víno 9,5% 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Ryzlink vlašský 2015 Slámové víno 9,5% 0,2

Drápal Oldřich Ryzlink vlašský 2015 Slámové víno 9,5% 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Ušlechtilé slámové víno, sladké, čisté s překrásnám aroma po medu a vlašském ořechu, které je v chuti doplněno o tóny citrusů.
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Pálava 2015 slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Pálava 2015 slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Frankovka 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Frankovka 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Cabernet Sauvignon 2011 Slámové víno 10,0% 0,2
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Zweigeltrebe 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Zweigeltrebe 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Na dotaz
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku

Slámová

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →