Slámová

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další..… Číst více
Řadit podle
Zobrazeno 1-6 z 6 položek
Drápal Oldřich Ryzlink vlašský 2015 Slámové víno 9,5% 0,2

Drápal Oldřich Ryzlink vlašský 2015 Slámové víno 9,5% 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Ušlechtilé slámové víno, sladké, čisté s překrásnám aroma po medu a vlašském ořechu, které je v chuti doplněno o tóny citrusů. Zbtkový cukr 122 g/l.
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Pálava 2015 slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Pálava 2015 slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Luxusní slámové víno s přívlastkem z Moravy. Víno získalo ocenění Zlatá medaile Forum Moravium 2016. Zbytkový cukr: 163,5 g/l
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Frankovka 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Frankovka 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Slámové víno s přívlastkem z Moravy. Víno distingované barevnosti s teple nahnědlými tóny. Ve vůni stopy drobného bobulového ovoce, na patře upoutá aroma dřínu a aronie, ve finále zazní spálené dřevo a lékořice. Příjemně kořenité, extraktivní víno. Zbytkový cukr: 184 g/l
Na dotaz
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Cabernet Sauvignon 2011 Slámové víno 10,0% 0,2

Drápal Oldřich Cabernet Sauvignon 2011 Slámové víno 10,0% 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Exkluzivní, oceňované, slámové víno odrůdy Cabernet Sauvignon bylo vyrobeno z hroznů pocházejících z viniční trati Slunečná v obci Novosedly. Zbytkový cukr: 147 g/l
Na dotaz
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Aura Tramín červený 2012 Slámové víno 0,375l šarže:0312

Aura Tramín červený 2012 Slámové víno 0,375l šarže:0312

Slámové sladké víno zlaté barvy s výrazným buketem po exotockém koření a medu. V chuti je cítit med, skořice, oříšky a limetka, které dlouho v ústech doznívají... Víno doporučujeme k sýru s modrou plísní Roquefort, či dezerty na bázi pečeného jablka...
Skladem
599 Kč
495 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Zweigeltrebe 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Zweigeltrebe 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Víno má krásnou tmavě jantarovou barvu. Vůně explozivní plná drobného bobulového ovoce a medu. V chuti třešňové a medové tony vyvážena pěknou kyselinkou, která z něj dělá dokonalé víno. Krásné a harmonické víno. Zbytkový cukr: 117 g/l
Na dotaz
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku



Slámová

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →