Slámová

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Číst víceZabalit
FiltrováníPodrobné hledáníCena
Barva
(2)
Cena
(1)
Dezertní
(2)
Objem
(1)
(1)
(1)
(2)
(2)
Zobrazeno 1-2 z 2 položek 1
Drápal Oldřich Ryzlink vlašský 2015 Slámové víno 9,5% 0,2

Drápal Oldřich Ryzlink vlašský 2015 Slámové víno 9,5% 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína 0,2l

Ušlechtilé slámové víno, sladké, čisté s překrásnám aroma po medu a vlašském ořechu, které je v chuti doplněno o tóny citrusů. Zbtkový cukr 122 g/l.

Vyprodáno – očekáváme dodávku
429 Kč355 Kč bez DPH
Nelze
Aura Tramín červený 2012 Slámové víno 0,375l šarže:0312

Aura Tramín červený 2012 Slámové víno 0,375l šarže:0312

0,375l

Slámové sladké víno zlaté barvy s výrazným buketem po exotockém koření a medu. V chuti je cítit med, skořice, oříšky a limetka, které dlouho v ústech doznívají... Víno doporučujeme k sýru s modrou plísní Roquefort, či dezerty na bázi pečeného jablka...

Skladem
599 Kč495 Kč bez DPH
Zobrazeno 1-2 z 2 položek 1
Potvrzuji, že jsem starší 18 let.
Ne Ano, vstoupit