
Extra Brut je Blanc de Noirs, vyrobený ze 100 % z Pinot noir, který vám nabízí přímočarý zážitek a vrací vášeň mládí. Jeho svůdný charakter se dokonale hodí k různým pokrmům, díky čemuž je Extra Brut preferovanou volbou pro elegantní brunch s mořskými plody a ústřicemi.

Bushmills je nejstarší licencovanou irskou palírnou. Koncesi pro výrobu komerční whiskey jí udělil anglický král Jakub I. již v roce 1608. Whiskey se zde vyrábí s vysokým podílem sladového ječmene, trojitou destilací v měděných kotlíkových destilačních zařízeních. Jednosladová whiskey Bushmills 10 Y.O. byla třikrát destilována za použití 100% ječného sladu. Minimálně 10 let zrála převážně v sudech po bourbonu a získala tak nezaměnitelný nádech medu, vanilky a mléčné čokolády.

Bushmills je nejstarší licencovanou irskou palírnou. Koncesi pro výrobu komerční whiskey jí udělil anglický král Jakub I. v roce 1608. Whiskey se zde vyrábí s vysokým podílem sladového ječmene, trojitou destilací v měděných kotlíkových destilačních zařízeních. Black Bush je speciálním blendem s 80 % sladové whiskey, jež zrála v sudech po oloroso sherry. To ji dodává jemnou chuť, hedvábnou strukturu a bohatý ovocný nádech se stopou oříšků. Doporučujeme Irish Coffee s Bushmills Black Bush

Velká hvězda z pravého břehu řeky Loiry. Suché bílé víno zlatavé barvy se stříbrnými odlesky, v nose aroma citrusů a čeného rybízu. V chuti s jemnou tříslovinkou a pevnou kyselinkou. Typický minerální Sauvignon z pravého břehu Loiry, tedy sázka na jistotu!

Překrásné šumivé víno v kategorii Brut nature. Vyrobeno z odrůdy Chardonnay jako pocta hraběnky Alain d'Estutt d'Assay. Jiskrně žlutozelená barva se stříbrnými odklesky, ve vůni intenzivní ovocné aroma - zejména mango, liči s náznakem pepře. Na patře s intentizivním perlením, křupavé, ovocné hrající do tónů grepfruitu a dalších citrusů. Opravdu vynikající kousek pro milovníky exkluzivních šumivých vín.

Toto cuvée 60% CS + 40% ME zrálo 24 měsíců v nových prémiových sudech. Dobrá práce se dřevem je zde velmi znát. Vůně i chuť je doslova nadupaná kvalitními taniny a zralým lesním ovocem. Toto skvělé aristokratické víno potěší majitele privátních archivních sbírek a bude ozdobou slavnostních událostí.

Tento Sylván patří k tomu nejlepšímu z dané oblasti, suché bílé víno je charakterizováno zejména výraznou mineralitou, mohutným tělem, v nose najdeme zralé hrušky a vůni polních květin. Chuť je harmonická, svěží jemně kořenitá. Víno je plněno v tradiční francké lahvi nazývané „kozí měch“ !

Tmavě granátově červená barva s fialovým odstínem. V nose čerstvě natrhané ostružiny, švesteky a koření s nádechem kůže a svěží levandule. Chuť je koncentrovaná a okouzlující, červené švestky, třešně a ostružiny se vzájemně doplňujíňují. Pikantní, kořeněná páteř jemného kouře a dehtu se line přes hedvábné, sametové třísloviny až k dlouhému, velkorysému a výraznému závěru. Víno, které se ve sklenici neustále vyvíjí. Velké víno.

Víno zrálo 10 měsíců v barikových sudech. Ve vůni i chuti typické znaky lesního bobulového a peckového ovoce doplněné výraznějším tříslem. Dlouhá výraznější ovocně kořenitá dochuť. Víno ideální k archivaci.

Víno na pohled význačné svou temnou červenou barvou. Tento Malbec je vyráběn netradičním způsobem fermentace přímo v dubových sudech. Má příjemnou tříslovinu a elegantní kyselinku. Vůně plná květinových tónů, jako jsou fialky a růže, kombinovaná se stopami červeného ovoce (mezi nejvýraznějšími jahody, maliny a rybíz). Dominující je aroma hub, které je noblesně doplněno o vůni vanilky a kakaa. Chuť je ovocná se sladkým tanninem sudu. Přirozeně usazené víno, lahvované bez filtrace.

Toto zářivě bílé víno se vyznačuje světle žlutou barvou s ocelovými a zelenými tóny. Vůně je velmi intenzivní, s bílými květinovými tóny a zralými broskvemi, hruškami a kdoulemi, stejně jako zrající vůní vanilky, vlašských ořechů a másla. Zrání způsobuje, že víno působí vyváženě a komplexně. V ústech má víno střední tělo, dlouhý závěr a skvělou rovnováhu mezi ovocem a dubovým sudem. 90% Garnacha blanca, 10% Chardonnay

Barva je jasná a zlatavě žlután se zeleným okrajem. Chuť je plná, podpořená o malokarpatské kyselinky, slaný vjem a náznak mandlí. Ve vůni ucítíte luční květiny, zelené jablko,lehkou mineralitu a v pozadí náznak medovosti.

Barva je jasná a zlatavě žlutá. Chuť je dlouhá, kořeněně-grepovás tóny kdoule, podpořená o výrazné malokarpatské kyselinky a mineralitu. Vůně je komplexní do akátového květu, marcipánu, medu a v pozadí sušené rozinky.

Barva černé třešeně s rubínovými odlesky. Ve vůni je víno pozoruhodné svěžestí křupavých plodů. Třísloviny jsou pružné a závěr plný svižnosti.

Francouzský řemeslný gin Citadelle No Mistake Old Tom vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 22 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. Citadelle No Mistake Old Tom vzniká z ginu, který zraje v dřevěných sudech. Gin určený ke zrání má vlastní směs rostlinných ingrediencí, která je v porovnání s Citadelle Original doplněná o citrus yuzu, květy chrpy a pelyněk. Ke zrání se používají sudy z dřeva akácie, moruše, třešně, kaštanu a dubu. Gin v sudech zraje přibližně 5-6 měsíců a poté se plní do dřevěného sudu ve tvaru vejce, kde se díky přirozenému proudění všechny chutě dokonale propojí. Část takto stařeného ginu se míchá s tmavým karibským cukrem, čímž vzniká alkoholický cukrový sirup. Ten se na několik měsíců ukládá ke zrání a nakonec se přidává do stařeného ginu. 22 rostlinných ingrediencí: jalovec, kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, yuzu, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek, květy chrpy, pelyněk. Aroma: čerstvá a plná vůně začínajícím jalovcem, pomerančovou kůrou a kardamomem. Poté se projevují květinové tóny s jasmínem a zimolezem a rostlinné tóny s fenyklem a náznakem kávy. Chuť: plná a požitkářská chuť kandované citronové kůry, pelyňku, anýzu a mandlí, pokračující kořeněnými stopami po muškátovém oříšku, skořici a kubébě. Doporučené podávání: na kostkách ledu

Léto v lahvi, tak by se dal nazvat Citadelle Jardin d’été. Pohlednice z Château de Bonbonnet, když je zahrada v plném květu, plná čerstvých vůní a ovoce. Francouzský řemeslný gin Citadelle Jardin d’été vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 22 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. V porovnání s Citadelle Original obsahuje Jardin d’été navíc dužinu cukrového melounu Charentais, celé citrony a kůru citrusu yuzu. Gin se destiluje při nízké teplotě, aby byla zintenzivněna čerstvost ovocných tónů. Je svěží, delikátní a aromatický. 22 rostlinných ingrediencí: jalovec, kardamom, celý citron, citronová kůra, dužina melounu, pomerančová kůra, kůra citrusu yuzu, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek. Aroma: čerstvá, intenzivní vůně, která se otevře jalovcem a citrusovými plody, které jsou doplněny květy fialek, fenyklem, jemným kořením a lékořicí. Chuť: na patře velmi jemná a krásně čerstvá chuť, která navazuje na květinovou vůni, ale doplňuje ji o kořeněné a ovocné tóny, s mandarinkou, melounem a kubébou, a přechází do tónů anděliky, muškátového oříšku, kosatce a anýzu. Závěr: velmi dlouhý, květinový a ovocný. Doporučené podávání: Gin&Tonic s Fever-Tree Elderflower Tonic a citronovou kůrou.

První francouzský řemeslný gin, který byl uveden na trh v roce 1996. Vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 19 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. Citadelle Original skvěle vyvažuje svěžest jalovce s citrusovými tóny a exotickým kořením. Bobule jalovce se pěstují přímo před zámkem Château de Bonbonnet a nejdůležitější ingredience tak podléhá maximální kontrole. Jalovcovými keři bylo osazeno 50 akrů a tato plocha se postupně rozšiřuje. Kromě jalovce se k výrobě ginu Citadelle používá dalších 18 rostlinných ingrediencí: kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek.

Výběr těch nejlepších hroznů Sauvignonu Blanc, který kompletně fermentoval a zrál po dobu 10 měsíců ve francouzském sudu.

Ručně vyráběný dekantér na víno z bezolovnatého křišťálu. Určený k dekantaci mladých vín několik hodin před podáváním vašeho oblíbeného vína, které pak může plně rozvinout svůj buket a nabýt stupně zralosti, jakého by jinak dosáhlo pouze dlouholetým skladováním. Složení sklářského kmene, ze kterého se taví čirá sklovina, obsahuje složku titanu. Díky titanu je každý vyrobený kus o mnoho tvrdší a odolnější při zachování stejné pružnosti a lehkosti! !POUZE K OSOBNÍMU VYZVEDNUTÍ NA VINOTÉCE V RADOTÍNĚ - po předchozí domluvě i na našich pobočkách v Dejvicích a na Žižkově!

Toto cuvée 60% CS + 40% ME zrálo 24 měsíců v nových prémiových sudech. Dobrá práce se dřevem je zde velmi znát. Vůně i chuť je doslova nadupaná kvalitními taniny a zralým lesním ovocem. Toto skvělé aristokratické víno potěší majitele privátních archivních sbírek a bude ozdobou slavnostních událostí.