Extra Brut je Blanc de Noirs, vyrobený ze 100 % z Pinot noir, který vám nabízí přímočarý zážitek a vrací vášeň mládí. Jeho svůdný charakter se dokonale hodí k různým pokrmům, díky čemuž je Extra Brut preferovanou volbou pro elegantní brunch s mořskými plody a ústřicemi.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí. Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Víno na pohled význačné svou temnou červenou barvou. Tento Malbec je vyráběn netradičním způsobem fermentace přímo v dubových sudech. Má příjemnou tříslovinu a elegantní kyselinku. Vůně plná květinových tónů, jako jsou fialky a růže, kombinovaná se stopami červeného ovoce (mezi nejvýraznějšími jahody, maliny a rybíz). Dominující je aroma hub, které je noblesně doplněno o vůni vanilky a kakaa. Chuť je ovocná se sladkým tanninem sudu. Přirozeně usazené víno, lahvované bez filtrace.
Toto zářivě bílé víno se vyznačuje světle žlutou barvou s ocelovými a zelenými tóny. Vůně je velmi intenzivní, s bílými květinovými tóny a zralými broskvemi, hruškami a kdoulemi, stejně jako zrající vůní vanilky, vlašských ořechů a másla. Zrání způsobuje, že víno působí vyváženě a komplexně. V ústech má víno střední tělo, dlouhý závěr a skvělou rovnováhu mezi ovocem a dubovým sudem. 90% Garnacha blanca, 10% Chardonnay
Víno zrálo v barikových sudech 80% použitých a 20% v nových, 24 měsíců. Barvu má fialovo- červenou. Chuť ovocně-zemitá, plná s příkladnou nasládlou taninovou texturou. Nefiltrované! Aroma po červeném bobulovém ovoci, náznak sušeného listí, hořké čokolády a grafitu, v pozadí chladná minerálnost.
Víno zrálo v barikových sudech 50% a v dubových sudech 50%. Odstín má fialovo-červený s cihlovým okrajem. Chuť kořeněno-ovocná, elegantní, s jemnými taniny spolu se sladkým alkoholickým vjemem a jemným perníkovým podtónem. Aroma vyzrálé, po višňovém likéru, kůži, sušené švestce, čokoláděa v pozadí přezrálé fíky a třešně.
Jedná se o jedinečný rum, který je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrály dříve Bourbony, Sherry a Portské víno.Je vyráběn kombinací rumů o průměrné době zrání 5 - 14 let. V roce 2010 získal významné ocenění Gold Medal at Ministry of Rum 2010
Barva je jasná a zlatavě žlután se zeleným okrajem. Chuť je plná, podpořená o malokarpatské kyselinky, slaný vjem a náznak mandlí. Ve vůni ucítíte luční květiny, zelené jablko,lehkou mineralitu a v pozadí náznak medovosti.
Barva je jasná a zlatavě žlutá. Chuť je dlouhá, kořeněně-grepovás tóny kdoule, podpořená o výrazné malokarpatské kyselinky a mineralitu. Vůně je komplexní do akátového květu, marcipánu, medu a v pozadí sušené rozinky.
Barva černé třešeně s rubínovými odlesky. Ve vůni je víno pozoruhodné svěžestí křupavých plodů. Třísloviny jsou pružné a závěr plný svižnosti.
Francouzský řemeslný gin Citadelle No Mistake Old Tom vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 22 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. Citadelle No Mistake Old Tom vzniká z ginu, který zraje v dřevěných sudech. Gin určený ke zrání má vlastní směs rostlinných ingrediencí, která je v porovnání s Citadelle Original doplněná o citrus yuzu, květy chrpy a pelyněk. Ke zrání se používají sudy z dřeva akácie, moruše, třešně, kaštanu a dubu. Gin v sudech zraje přibližně 5-6 měsíců a poté se plní do dřevěného sudu ve tvaru vejce, kde se díky přirozenému proudění všechny chutě dokonale propojí. Část takto stařeného ginu se míchá s tmavým karibským cukrem, čímž vzniká alkoholický cukrový sirup. Ten se na několik měsíců ukládá ke zrání a nakonec se přidává do stařeného ginu. 22 rostlinných ingrediencí: jalovec, kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, yuzu, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek, květy chrpy, pelyněk. Aroma: čerstvá a plná vůně začínajícím jalovcem, pomerančovou kůrou a kardamomem. Poté se projevují květinové tóny s jasmínem a zimolezem a rostlinné tóny s fenyklem a náznakem kávy. Chuť: plná a požitkářská chuť kandované citronové kůry, pelyňku, anýzu a mandlí, pokračující kořeněnými stopami po muškátovém oříšku, skořici a kubébě. Doporučené podávání: na kostkách ledu
Léto v lahvi, tak by se dal nazvat Citadelle Jardin d’été. Pohlednice z Château de Bonbonnet, když je zahrada v plném květu, plná čerstvých vůní a ovoce. Francouzský řemeslný gin Citadelle Jardin d’été vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 22 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. V porovnání s Citadelle Original obsahuje Jardin d’été navíc dužinu cukrového melounu Charentais, celé citrony a kůru citrusu yuzu. Gin se destiluje při nízké teplotě, aby byla zintenzivněna čerstvost ovocných tónů. Je svěží, delikátní a aromatický. 22 rostlinných ingrediencí: jalovec, kardamom, celý citron, citronová kůra, dužina melounu, pomerančová kůra, kůra citrusu yuzu, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek. Aroma: čerstvá, intenzivní vůně, která se otevře jalovcem a citrusovými plody, které jsou doplněny květy fialek, fenyklem, jemným kořením a lékořicí. Chuť: na patře velmi jemná a krásně čerstvá chuť, která navazuje na květinovou vůni, ale doplňuje ji o kořeněné a ovocné tóny, s mandarinkou, melounem a kubébou, a přechází do tónů anděliky, muškátového oříšku, kosatce a anýzu. Závěr: velmi dlouhý, květinový a ovocný. Doporučené podávání: Gin&Tonic s Fever-Tree Elderflower Tonic a citronovou kůrou.
První francouzský řemeslný gin, který byl uveden na trh v roce 1996. Vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 19 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. Citadelle Original skvěle vyvažuje svěžest jalovce s citrusovými tóny a exotickým kořením. Bobule jalovce se pěstují přímo před zámkem Château de Bonbonnet a nejdůležitější ingredience tak podléhá maximální kontrole. Jalovcovými keři bylo osazeno 50 akrů a tato plocha se postupně rozšiřuje. Kromě jalovce se k výrobě ginu Citadelle používá dalších 18 rostlinných ingrediencí: kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek.
Výběr těch nejlepších hroznů Sauvignonu Blanc, který kompletně fermentoval a zrál po dobu 10 měsíců ve francouzském sudu.
Ručně vyráběný dekantér na víno z bezolovnatého křišťálu. Určený k dekantaci mladých vín několik hodin před podáváním vašeho oblíbeného vína, které pak může plně rozvinout svůj buket a nabýt stupně zralosti, jakého by jinak dosáhlo pouze dlouholetým skladováním. Složení sklářského kmene, ze kterého se taví čirá sklovina, obsahuje složku titanu. Díky titanu je každý vyrobený kus o mnoho tvrdší a odolnější při zachování stejné pružnosti a lehkosti! !POUZE K OSOBNÍMU VYZVEDNUTÍ NA VINOTÉCE V RADOTÍNĚ - po předchozí domluvě i na našich pobočkách v Dejvicích a na Žižkově!
Víno zrálo v barrigue sudech a malých dřevěných sudech v poměru 50/50 24 měsícu a následně 3 měsíce v nerezových
Toto cuvée 60% CS + 40% ME zrálo 24 měsíců v nových prémiových sudech. Dobrá práce se dřevem je zde velmi znát. Vůně i chuť je doslova nadupaná kvalitními taniny a zralým lesním ovocem. Toto skvělé aristokratické víno potěší majitele privátních archivních sbírek a bude ozdobou slavnostních událostí.
Plné a podmanivé víno s pevnými vůněmi a jemnými náznakyz cedrového dřeva a bezových květů. Na patře vás zaujme jeho výrazná struktura a typické znaky oblasti Collio.
Typická odrůda oblasti Collio a našeho vinařství Ronco Blanchis nabízí zejména velmi bohaté víno s krásnými tóny zralého ovoce a fascinujícími květinovými a svěžími náznaky trávy
Suché bílé víno ztělesňující typické jemné tóny této odrůdy, které jsou tvořeny vůní pazourku a hrušky. Klasický výraz Frulijského regionu. Komplexní a strukturované, přičemž své elegance dosáhne až v okamžiku provzdušnění ve sklenici či dekantéru. Růstový systém Guyot s 4830 rostlinami na hektar. Výborně se hodí k rybím polévkám či pokrmům z plodů moře.