Velmi ovocná, svěží, opulentní chuť. Je ideální jako aperitiv nebo jako dezertní víno. Dokonale se jeho chuť propojuje s modrým sýrem nebo s foie gras.
Dosáž je označením pro expediční likér při výrobě sektů. Jelikož se jedná o filtrovaný hroznový mošt, u kterého bylo zastaveno kvašení, obsahuje Dosáž vyšší množství neprokvašeného zbytkového cukru. Tento částečně zkvašený hroznový mošt má navíc nižší obsah alkoholu, což ho předurčuje k letnímu osvěžení v kombinaci se sodou a ledem nebo jen jako silně podchlazený. Jemně sycené; doporučujeme podávat při teplotě 4-6 °C.
Víno ve vysokém přívlastku výběr z cibéb, kdy cukernatost hroznů dosahovala 38 stupňů cukernatosti. Hrozny se tedy podobaly spíše rozinkám a dle toho jsme zvolili způsob výroby. Víno kvasilo i zrálo v malých tzv. gönských sudech, které se používají především v Tokaji. Tento způsob výroby nechá krásně rozvinout charakter vína. Barva je sytější zlato-žlutá a má nádhernou viskozitu. Vůně je bohatá s tóny zralých meruněk, sušených fíků a lesního medu. Chuť je opulentní, výrazně sladká a bohatá. Na patře se projevuje chuť datlí a kandované citronové kůry. Dochuť je čistá, s delším dozníváním.
Toto vinařství je jedeno z nejlepších v apelace Maury! Vína jsou vyráběna tak. že v určité fázi se zastaví kvas,a následně se přidá malé množství alkoholu (stejně jako u portských vín). Toto víno je však vyjímečné tím, že zraje rok mimo sklep za přístupu vzduchu, tedy oxidativním způsobem. Mas Amiel ročníkové červené má sytější rubínově červenou barvou. V nose dominují zralé tmavé černé třešně a objevují se i tóny vanilky. Na patře je šťavnaté, měkké a sladké, se spoustou zralých lesních plodů.
Světle žlutá barva se zelenými odlesky, buket verbeny a citrusových plodů. Nádherná svěžest Mas Amiel Muscat připomíná chuť velmi zralých citronů a bergamotu. Napít se toto vína je jako se zakousnout do do sladkého - vyzrálé bobule muškátového hroznového vína.
Toto vinařství je jedeno z nejlepších v apelace Maury! Vína jsou vyráběna tak. že v určité fázi se zastaví kvas,a následně se přidá malé množství alkoholu (stejně jako u portských vín). Toto víno je však vyjímečné tím, že zraje rok mimo sklep za přístupu vzduchu, tedy oxidativním způsobem. Mas Amiel ročníkové červené má sytější rubínově červenou barvou. V nose dominují zralé tmavé černé třešně a objevují se i tóny vanilky. Na patře je šťavnaté, měkké a sladké, se spoustou zralých lesních plodů.
Toto vinařství je jedeno z nejlepších v apelace Maury! Vína jsou vyráběna tak. že v určité fázi se zastaví kvas,a následně se přidá malé množství alkoholu (stejně jako u portských vín). Toto víno je však vyjímečné tím, že zraje rok mimo sklep za přístupu vzduchu, tedy oxidativním způsobem. Sladké víno intenzivního aroma, bohaté po rozinkách, koření a karamelu, na patře čerstvé s úžasnou sladkou chutí rozinek, koření a čaje.
Slámové sladké víno zlaté barvy s výrazným buketem po exotockém koření a medu. V chuti je cítit med, skořice, oříšky a limetka, které dlouho v ústech doznívají...
Víno doporučujeme k sýru s modrou plísní Roquefort, či dezerty na bázi pečeného jablka...
Porto Ruby má typickou velmi atraktivní barvu fialek. Vůně červeného ovoce, dobře strukturované v ústech s velmi vyváženými sladkými tóny. Ve své kategorii velmi dobré porto. Toto portské nedozrává v láhvi, není určeno k archivaci - naopak je určeno k přímé spotřebě; vychutnejte si krásné ovocné tóny!
Porto Alegre je mladé Tawny, je to čerstvé a atraktivní, hladké a dobře vyvážené portské víno. Zrálo v dřevěných sudech, díky tomu získalo lehce mandlové tóny v chuti, přesto jsou patrné i tóny čerstvého i sušeného ovoce. Nezraje dále v láhvi a je tak určeno rovnou na váš stůl. :-)
Toto víno je jedinečné. Je to směs nejvybranějších portských typu Ruby hluboké červené barvy, které strávily v dřevěném sudu 4-6 let. Vinař Paulo Coutinho a pan Jeremy Bull, pak společně tato vína scelili. Výsledkem je velmi výrazné, kulaté, ovocné a elegantní portské. To vše doplněno o nezbytné golfové náčiní...
Luxusní dárové balení skvělého desetiletého portského a dvou originálních sklenic na portské. Toto desetileté portské je směsí různých vín, které zrály v dřevených sudech po dobu několika let. Víno tím získalo jantarovou barvu a chuť bohatou po čerstvém ovoci. Ve vůni můžeme cítit karamel a kávu s intenzivním aroma vlašských ořechů a mandlí.
Nádherná světle jantarová barva. Příjemná vůně po hruškách a zelených jablkách je perfektně vyvážená se sladkou karamelovou a medovou chutí. Komplexní dlouhý závěr s náznaky mandlí a starého dřeva.
Výjimečné víno v celém regionu Douro, díky způsobu vinifikace i procesu stárnutí.Toto lahodné víno je vyrobeno z odrůdy Moscatel Galego, díky které bylo dosaženo unikátního, čerstvého aroma, které nám poskytuje příjemné chvíle radosti. Podávejte chlazené jako aperitiv, rovněž je výborným doplňkem k foie-gras, nebo dokonce jablečným koláčům. Můžete z něj také připravit velmi osvěžující koktejl: 0,5cdl Moscatelu a 0,25l toniku do sklenice s plátkem citronu a snítkou máty a ledu.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →