Vyzrálý hrozen dal základ vínu s výrazným rozinkově-medovým charakterem a vyšším obsahem zbytkového cukru. Obsah vápníku v půdě zvýrazňuje minerální chuť.
Vlašák ze Železné je ztělesněním terroir Mikulovska. Víno ve vůni připomíná zkorodované železo, je extrémně minerální a extraktivní, v závěru lehce slané i nasládlé zároveň.
Víno je zlatožluté barvy. Ve vůni se pojí tóny sušeného ovoce s vůní bylin a sena. V chuti je svěží, lehké, harmonické a vyvážené. Doporučujeme jej podávat ke všem úpravám bílých mas v kombinaci s čerstvými bylinkami, smetanou a sýrovými krémy.
Pálava je přímo zrozená pro Ryzlink vlašský; tento z vinice Ořechová hora je ale naprosto výjimečný. V nose již nazrálý, po bylinkách, v chuti pevný a strukturovaný, s příjemnou dlouhou minerální dochutí. Víno, které nadchne každého milovníka proslulých mikulovských "vlašáků".
V chuti víno spíše lehčí, osvěžující, s pikantní kyselinkou, jež umocňuje ovocný charakter vína.
Jiskřivé víno s jemnou odrůdovou vůní lučních květů, medové plástve a vlašského oříšku.
Příjemně čistá vůně nabízí květinové až citrusové aroma. Chuť je vyvážená s dobrým poměrem cukru a kyselin s dlouhou květinovou dochutí a trochou limetky. Nádherně vyzrálý, plný vlašák..
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →