Holandská gouda se vyrábí v mnoha příchutích a k nejznámějším patří gouda s římským kmínem. Je to dáno také tím, že římský kmín je koření používané po staletí. Kmín dodává sýru lehce nasládlou, atraktivní vůni a chuť.
Cumin - římský kmín znali a používali již před 5000 lety ve starém Egyptě. Další zprávy pocházejí ze starého Řecka a Říma, kdy jej používali hlavně lékaři, kteří doporučovali olej z cuminu na bledou pleť. Cumin se rozšířil relativně rychle po obchodních stezkách po celém tehdy známém světě. Do Maroka, Jemenu, Indie i Číny. Zprávy a recepty zachované dodnes nám však dokládají, že si mnoho zapisovatelů pletlo cumin s kmínem. Tato dvě koření jsou vizuálně hodně podobná. Stejný tvar a stejná velikost, pouze cumin je světle hnědý a kmín tmavě hnědý. Aroma a chuť jsou však rozdílná a v receptech by se neměly zaměňovat.
Vhodný jako delikatesa k lehkým bílým vínům jako je Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Sauvignon nebo dobře doplní studené mísy.
Pro milovníky klasiky je neodolatelný na čerstvý kváskový chléb s domácím máslem.
Měkký sýr ve tvaru válce, který zraje minimálně 6 měsíců. Kůrka je narůžovělá až tmavě oranžová a mírně lepkavá. Tělo je světle žluté s menšími dírkami. V chuti můžeme cítit ovoce a ořechy. Neoblíbenější jeho úpravou je rozpékání pod grilem, podávaný s vařenou bramborou, nakládanou zeleninou a suchým bílým vínem.
Nejlepší sýr na světě Pokud chcete vyzkoušet nejlepší sýr na světě, jste na správném místě. V roce 2012 byl sýr Vermeer vybrán jako nejchutnější sýr na Mezinárodní soutěži sýrů. Má plnou chuť, ale není tak tučný nebo slaný jako mnoho jiných holandských sýrů. Tento sýr je přirozeně zralý, což mu dává úžasnou chuť. Sýr Rembrand je plný, přirozeně vyzrálý sýr se sníženým obsahem tuku a soli a byl porotou chválen za "jemnou a čistou chuť". Podle jednoho člena poroty má sýr "silné tělo a je měkký a hladký v ústech". Sýr jde velmi dobře s chlebem, saláty a výrazným aromatickým bílým vínem.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Kávy zde použity jsou ze tří kontinentů: Střední Amerika, Jížní Amerika a Asie. Jedná se 100% Arabiku. Káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení. každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy. Chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády.
Kvalita spočívá v tom, že jsou zde použity výhradně kávy z Afriky, tudíž tomuto výrobku říkáme "Africké zlato" Chuť této kávy ocení především opravdový znalci káv. Jedná se o specifickou chuť kávy pocházející z Afriky. Je velmi výrazná zemitá chuť s nádechem hořké čokolády do ovocných tónů.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Kávy zde použity jsou ze tří kontinentů: Střední Amerika, Jižní Amerika a Asie. Jedná se 100% Arabiku.
Káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení. Každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy. Chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády.
Konfitovaná kachna z Maison Argaud je připraveny dle tradiční receptury - postaru. Tedy ručně a z nejlepších kousků tučné kachny, té nejvyšší gastronomické kvality. Tradiční kachny jsou volně chovány na jihozápadě Francie (Béarn, Landes a Nizozemsko), pak vykrmovány celozrnnou kukuřicí bez GMO. Zpočátku solené, kachní stehna jsou pak pomalu konfitovány v kachním tuku. Kachní konfity Maison Argaud jsou zaručeně bez přísad nebo konzervačních látek.
Manchego je sýr vyrobený ve španělské oblasti La Mancha z mléka ovcí plemene Manchega. Zraje mezi 60 dny a 2 lety. Manchego má pevnou a kompaktní konzistenci a máslovou strukturu a často obsahuje malé, nerovnoměrně distribuované vzduchové kapsy. Obsah bílkovin: 4.5% min
Celkový obsah tuku: 6.5% min
Sýr má tvar kola o průměru asi 22 cm a váze 2 kg. Pochází z Horního Savojska nedaleko Švýcarských hranic. Vyrábí se z nepasterizovaného mléka a poznáte ho na první pohled. Je tvrdý a má zaprášenou kůru v různých barvách od šedobílé po růžově hnědou. Sýrové těsto je vláčné a má velmi světlou barvu slonové kosti, která u krajů tmavne a je posetá malými dírkami. Aroma je výrazně trávové s přídavkem čpavku, žampionů a karamelu. Chuť je mnohem sladší, chutná po fondánu s citronově pikantním tónem.
Tento ovčí sýr z oblasti Pyreneje má silnou žlutooranžovou kůru. Bílé slonovinové těsto je pevné a husté, ale uhlazené s mastným povrchem. Je lehce nasládlý a velmi jemný. Doba zrání je minimálně šest měsíců.
Gruyere má vždy tvar kola o průměru 40 – 70 cm, síle 9 – 13 cm a váze 30 – 55 kg. Je pojmenován po městečku Gruyéres v kantonu Fribourg v západním Švýcarsku. Vyrábí se z nepasterizovaného mléka a zraje minimálně 3 - 25 měsíců. Sýrové těsto je světle žluté s krystalky soli. Chuť je bohatá od ovocné až po lehce ořechovou. Kůrka je tvrdá rezavé barvy
Sýr má tvar kola o průměru asi 22 cm a váze 2 kg. Pochází z Horního Savojska nedaleko Švýcarských hranic. Vyrábí se z nepasterizovaného mléka a poznáte ho na první pohled. Je tvrdý a má zaprášenou kůru v různých barvách od šedobílé po růžově hnědou. Sýrové těsto je vláčné a má velmi světlou barvu slonové kosti, která u krajů tmavne a je posetá malými dírkami. Aroma je výrazně trávové s přídavkem čpavku, žampionů a karamelu. Chuť je mnohem sladší, chutná po fondánu s citronově pikantním tónem.
Horský polotvrdý sýr vyrobený z nepasterovaného mléka. Má tvar kola o váze 3 – 8 kg, které zraje 2 – 3 měsíce. Bochník má přirozenou otíranou kůru šedé až světle hnědé barvy. Sýrové těsto je světlé rozdělené na dvě části vrstvičkou popela. Chuť je svěží, ovocná s rostlinným nádechem. Vůně je cítit po ořechách a čerstvém senu. Obsah tuku v sušině je 45%.
Comté má vždy tvar kola o průměru 40 – 70 cm, síle 9 – 13 cm a váze 30 – 55 kg, Sýrové těsto je pružné a jeho chuť závisí na stravě montbéliardských krav, z jejichž mléka se vyrábí. Má ořechově pikantní chutě. Sýr se vyznačuje jemným žlutým středem pokrytým tvrdou kůrkou. Sýr obsahuje 46% tuku. Zraje 12-15 měsíců a patří k tomu nejlepšímu ve Francii.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →
FURLAN Societa Agricola s.s.s
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →