Označení VOC Modré hory garantuje původ a nejvyšší kvalitu vína typického pro danou oblast. Hrozny pocházejí z redukované sklizně a výsledné víno je pod přísnou kontrolou samotných vinařů. Víno zrálo 18 měsíců v moravských dubových a akátových sudech. Víno má tmavší rubínovou barvu. Vůně je čistě ovocná, dominuje čerstvá višeň i lehké dřevo. Chuť je plnější, oblá s příjemnou tříslovinou.
Bikavér je historicky jedno z nejdůležitějších vín Maďarska, u nás známé též pod označením Býčí krev. Jedná se o cuvée několika tradičně pěstovaných odrůd, přičemž základem je Kékfrankos - Frankovka; v dalších různých poměrech je zastoupena Kadarka, Rulandské, Merlot či Cabernety.. Představujeme Vám jeden z nejprestižnějších Bikavérů; elegantní, plné a komplexní víno. Kořenité a skvěle vyvážené - nejen díky vysoce kvalitním hroznům, které byly sbírány ručně, ale taktéž díky precizní práci při školení a zrání vína ve sklepě.
Jahodově narůžovělá až jemně lososová barva upoutá Vaši pozornost v první okamžiku.. Ve vůni se objevují tóny červeného ovoce – malin a lesních jahod. V chuti je víno svěží s pikantní kyselinou a nasládlou dochutí.
Krásné suché červené víno, jeho předchůdce - ročník 2016 získal titul Národního šampiona červených vín z prestižní soutěži Vinař roku 2018. Příjemné intenzivní aroma po švestkách a dřevu, v chuti plné bez ostrých tříslovin, naopak je hebké s dlouhým dozníváním v ústech. Skvělé ke zvěřině či jehněčí pečínce.
Krásné suché červené víno, jeho předchůdce - ročník 2016 získal titul Národního šampiona červených vín z prestižní soutěži Vinař roku 2018. Příjemné intenzivní aroma po švestkách a dřevu, v chuti plné bez ostrých tříslovin, naopak je hebké s dlouhým dozníváním v ústech. Skvělé ke zvěřině či jehněčí pečínce.
Víno elegantní pivoňkové barvy se svěžím ovocitým buketem. V chuti upoutají tóny drobného černého ovoce (černý rybíz, višně), víno s typickou kyselinkou a minerální dochutí, šťavnaté a svěží, dobře vychlazené je ideálním společníkem v letních dnech.
Označení VOC Modré hory garantuje původ a nejvyšší kvalitu vína typického pro danou oblast. Hrozny pocházejí z redukované sklizně a výsledné víno je pod přísnou kontrolou samotných vinařů. Víno zrálo 18 měsíců v moravských dubových a akátových sudech. Víno má tmavší rubínovou barvu. Vůně je čistě ovocná, dominuje čerstvá višeň i lehké dřevo. Chuť je plnější, oblá s příjemnou tříslovinou.
Frankovka 2017 zrála 12 měsíců v prémiových francouzských barikových sudech. Barva přezrálých tmavých višní, ve vůni dominují višně v čokoládě, koření a ušlechtilé dřevo. Chuť je plná, mnohovrstevnatá, s výraznými sladkými tříslovinami. Je to krásné víno pro chladnější večery s přáteli. Skvěle doprovodí zvěřinu a pokrmy z tmavého masa.
Lehké, svěží víno lososové barvy s jemným ovocným buketem lesních plodů, zachovávající si plnost v dochuti. Vhodné k jemně kořeněným masům, drůbeži, těstovinám a k jemným tvrdým sýrům.
Jahodově narůžovělá až jemně lososová barva upoutá Vaši pozornost v první okamžiku.. Ve vůni se objevují tóny červeného ovoce – malin a lesních jahod. V chuti je víno svěží s pikantní kyselinou a nasládlou dochutí.
Vůně vína připomíná drobné červené a černé bobulovité ovoce, doplněná o lehce kouřové a zemité tóny. V chuti víno plné, pevné; ovocné tóny jsou zde propojeny s náznakem dubového sudu, v dochuti nás mile překvapí kakaové boby a jemný náznak máty.
Barva tmavé vyzrálé třešně, ve vůni vedle borůvkových a černorybízových tónů stopy po dřevu, na patře pevné, dobře strukturované s tóny jahodové marmelády a sušeného bobulovitého ovoce.
Velká červená slípka je společným projektem Velkobílovických vinařů, kteří mají i slípku ve svém znaku. Cílem bylo vytvořit cuvée reprezentující tuto vinařskou obec. Velká bílá slípka je tvořena ze 70% z Zweigeltrebe a z 30% se podílí Frankovka. Víno zrálo 12 měsíců na dubových sudech. Výrazné aroma po santalovém dřevu je vchuti doplněno o tóny černých višní v čokoládě. Okouzlující víno s dobrým potenciálem.
Barva vína je rubínově červená. Vůně je široká, ovocná s nádechem višňového likéru. Chuť je velmi plná, extraktivní s tóny lesního ovoce a kompotovaných višní, v dlouhé dochuti cítíme nasládlé, sametově hebké třísloviny
Suché červené víno ročníku 2015 doznalo zásadní změnu v technologii, která spočívá ve zvýšení podílu nových sudů. Víno má plnou ovocnou vůni, ve které převažují višně v čokoládě "moncheri". Chuť je velmi plná, kořeněná, s projevem vyzrálého lesního ovoce. Je vláčná a dlouhá.
Krásné suché červené víno..Příjemné intenzivní aroma po švestkách a dřevu, v chuti plné bez ostrých tříslovin, naopak je hebké s dlouhým dozníváním v ústech. Skvělé ke zvěřině či jehněčí pečínce.
Svěží suché růžové víno s překrásným aroma po černých višních, které jsou v chuti doplněny černým rybízem a jemnými smetanovými tóny. Díky příjemné kyselince osvěžující zejména v horkých letních dnech.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →
FURLAN Societa Agricola s.s.s
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →