Francouzský horský sýr, který je produkován na úpatí Francouzko - švýcarských Alp v městečku stejného jména. Gruyere je sýr s téměř nejstarší světovou tradicí, podle záznamů byl produkován už v roce 1115. Jedná se o tvrdý sýr vyrobený z čerstvého kravského mléka, má tvar kola o váze 25 až 40 kg a délka zrání je zhruba 12 až 25 měsíců. Během celého zrání jsou kola pravidelně otáčena a omývána slanou vodou. Kůrka je tvrdá mírně vlhká nahnědlé barvy. Sýrové těsto je nažloutlé a má silnou ovocnou chuť.
Sýr má tvar bochníku o průměru 35 – 45 cm a vůšce 18 – 34 cm. Při svém zrání je nejdříve 15 – 20 dní máčen ve slaném roztoku a následně 1 až 3 roky zraje na dřevěných policích. Má pevná přírodní kůra jemně nažloutlé až zlatavé barvy, která chrání drobivé těsto v odstínech bílého zlata. Chuť je intensivní jemně štiplavá.
Přírodní sýr s modrou plísní vyroben z pasterovaného kravského mléka. Má tvar válce o váze dvou kilogramů a délka zrání je čtyři až pět měsíců. Kůrka je přírodní, suchá. Těsto je krémové, pevné s vůní sklepa. Chuť je velmi jemná. Obsah tuku v sušině je 50%.
Sýr je vyráběn z nepasterizovaného mléka. Má tvar většího kola o průměru 30 cm, výšce 7 – 9 cm a váze 6 – 7 kg. Appenzeller zraje 6 měsíců a po celou dobu zrání je omýván směsí jablečného moštu či vína s bylinkami a kořením. Sýrové těsto chrání tmavě hnědá tvrdá kůrka, samotné těsto je světlé lehce nažloutlé barvy s malými otvory. Chuť je výraznější až lehce kořeněná. Obsah tuku v sušině je 48%.
Šťavnatý Solaris Vás ohromí širokou škálou citrusového ovoce. Dominuje pomeranč a limetka, v chuti se výrazně prosazuje angrešt. Víno je velmi plné, harmonické a minerální.
Suché bílé víno světle zlatavé barvy. Vůně květu černého bezu s tóny černého rybízu. Chuť šťavnatá ovocná po broskvích a ananasu.
Dry white wine with light golden chlor. Aroma of elder flower with tones black currant. Taste is fruity and fresh. We can find tones like peach and pineapple.
Holandská gouda se vyrábí v mnoha příchutích a k nejznámějším patří gouda s římským kmínem. Je to dáno také tím, že římský kmín je koření používané po staletí. Kmín dodává sýru lehce nasládlou, atraktivní vůni a chuť.
Cumin - římský kmín znali a používali již před 5000 lety ve starém Egyptě. Další zprávy pocházejí ze starého Řecka a Říma, kdy jej používali hlavně lékaři, kteří doporučovali olej z cuminu na bledou pleť. Cumin se rozšířil relativně rychle po obchodních stezkách po celém tehdy známém světě. Do Maroka, Jemenu, Indie i Číny. Zprávy a recepty zachované dodnes nám však dokládají, že si mnoho zapisovatelů pletlo cumin s kmínem. Tato dvě koření jsou vizuálně hodně podobná. Stejný tvar a stejná velikost, pouze cumin je světle hnědý a kmín tmavě hnědý. Aroma a chuť jsou však rozdílná a v receptech by se neměly zaměňovat.
Vhodný jako delikatesa k lehkým bílým vínům jako je Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Sauvignon nebo dobře doplní studené mísy.
Pro milovníky klasiky je neodolatelný na čerstvý kváskový chléb s domácím máslem.
Měkký sýr ve tvaru válce, který zraje minimálně 6 měsíců. Kůrka je narůžovělá až tmavě oranžová a mírně lepkavá. Tělo je světle žluté s menšími dírkami. V chuti můžeme cítit ovoce a ořechy. Neoblíbenější jeho úpravou je rozpékání pod grilem, podávaný s vařenou bramborou, nakládanou zeleninou a suchým bílým vínem.
Šampaňské "Blanc de Noirs" je vyrobeno z odrůdy Pinot Noir. Kvašeno v láhvi 3 roky na jemných kalech. Ve vůni je velmi ovocné, zejména dominantní jsou tóny po žlutém ovoci. V chuti je svěží, kulaté a šťavnaté. Toto šampaňské má delikátní výraz po čerstvě natrhaném ovoci...To pravé pro milovníky opravdu řádně suchých šampaňských... In the nose is very fruity, especially the dominant tones are yellow fruit. The taste is fresh and juicy. This champagne has a delicate taste of fresh fruits...
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Kávy zde použity jsou ze tří kontinentů: Střední Amerika, Jížní Amerika a Asie. Jedná se 100% Arabiku. Káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení. každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy. Chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády.
Kvalita spočívá v tom, že jsou zde použity výhradně kávy z Afriky, tudíž tomuto výrobku říkáme "Africké zlato" Chuť této kávy ocení především opravdový znalci káv. Jedná se o specifickou chuť kávy pocházející z Afriky. Je velmi výrazná zemitá chuť s nádechem hořké čokolády do ovocných tónů.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Kávy zde použity jsou ze tří kontinentů: Střední Amerika, Jižní Amerika a Asie. Jedná se 100% Arabiku.
Káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení. Každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy. Chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →