Suché bílé víno světle zlatavé barvy. Vůně květu černého bezu s tóny černého rybízu. Chuť šťavnatá ovocná po broskvích a ananasu.
Dry white wine with light golden chlor. Aroma of elder flower with tones black currant. Taste is fruity and fresh. We can find tones like peach and pineapple.
Holandská gouda se vyrábí v mnoha příchutích a k nejznámějším patří gouda s římským kmínem. Je to dáno také tím, že římský kmín je koření používané po staletí. Kmín dodává sýru lehce nasládlou, atraktivní vůni a chuť.
Cumin - římský kmín znali a používali již před 5000 lety ve starém Egyptě. Další zprávy pocházejí ze starého Řecka a Říma, kdy jej používali hlavně lékaři, kteří doporučovali olej z cuminu na bledou pleť. Cumin se rozšířil relativně rychle po obchodních stezkách po celém tehdy známém světě. Do Maroka, Jemenu, Indie i Číny. Zprávy a recepty zachované dodnes nám však dokládají, že si mnoho zapisovatelů pletlo cumin s kmínem. Tato dvě koření jsou vizuálně hodně podobná. Stejný tvar a stejná velikost, pouze cumin je světle hnědý a kmín tmavě hnědý. Aroma a chuť jsou však rozdílná a v receptech by se neměly zaměňovat.
Vhodný jako delikatesa k lehkým bílým vínům jako je Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Sauvignon nebo dobře doplní studené mísy.
Pro milovníky klasiky je neodolatelný na čerstvý kváskový chléb s domácím máslem.
Měkký sýr ve tvaru válce, který zraje minimálně 6 měsíců. Kůrka je narůžovělá až tmavě oranžová a mírně lepkavá. Tělo je světle žluté s menšími dírkami. V chuti můžeme cítit ovoce a ořechy. Neoblíbenější jeho úpravou je rozpékání pod grilem, podávaný s vařenou bramborou, nakládanou zeleninou a suchým bílým vínem.
Nejlepší sýr na světě Pokud chcete vyzkoušet nejlepší sýr na světě, jste na správném místě. V roce 2012 byl sýr Vermeer vybrán jako nejchutnější sýr na Mezinárodní soutěži sýrů. Má plnou chuť, ale není tak tučný nebo slaný jako mnoho jiných holandských sýrů. Tento sýr je přirozeně zralý, což mu dává úžasnou chuť. Sýr Rembrand je plný, přirozeně vyzrálý sýr se sníženým obsahem tuku a soli a byl porotou chválen za "jemnou a čistou chuť". Podle jednoho člena poroty má sýr "silné tělo a je měkký a hladký v ústech". Sýr jde velmi dobře s chlebem, saláty a výrazným aromatickým bílým vínem.
Šampaňské "Blanc de Noirs" je vyrobeno z odrůdy Pinot Noir. Kvašeno v láhvi 3 roky na jemných kalech. Ve vůni je velmi ovocné, zejména dominantní jsou tóny po žlutém ovoci. V chuti je svěží, kulaté a šťavnaté. Toto šampaňské má delikátní výraz po čerstvě natrhaném ovoci...To pravé pro milovníky opravdu řádně suchých šampaňských... In the nose is very fruity, especially the dominant tones are yellow fruit. The taste is fresh and juicy. This champagne has a delicate taste of fresh fruits...
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Kávy zde použity jsou ze tří kontinentů: Střední Amerika, Jížní Amerika a Asie. Jedná se 100% Arabiku. Káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení. každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy. Chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády.
Kvalita spočívá v tom, že jsou zde použity výhradně kávy z Afriky, tudíž tomuto výrobku říkáme "Africké zlato" Chuť této kávy ocení především opravdový znalci káv. Jedná se o specifickou chuť kávy pocházející z Afriky. Je velmi výrazná zemitá chuť s nádechem hořké čokolády do ovocných tónů.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Kávy zde použity jsou ze tří kontinentů: Střední Amerika, Jižní Amerika a Asie. Jedná se 100% Arabiku.
Káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení. Každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy. Chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády.
U tohoto Ryzlinku bylo záměrem vinaře ukázat jeho ovocnost a svěžest. Jedná se o příjemný Ryzlink se středním tělem, který poslouží i na delší večery. Díky své chuťové rozmanitosti se dobře páruje s rybami, lehčími typy mas a malou drůbeží.
Barva vína je tmavě granátová. Vůně je široká, ovocná s jemně dřevitými tóny získanými ležením v dubovém sudu. Chuť je sametově hladká, plná s příjemnými, sladkými tříslovinami, dokreslená jemnou kyselinou, s dlouhotrvající dochutí. Doporučujeme k hutnějším úpravám zvěřiny a červeným masům.
AQUA se zrodila z odrůd Muškát moravský a Müller Thurgau. Delší kryomacerací se suchým ledem a velmi šetrným lisováním bylo docíleno intenzivního citrusového aroma až do žlutých broskví, podpořeného lehkým zbytkovým cukrem a delikátní kyselinkou. Tento Element je stvořen jako lehké víno pro každodenní osvěžení nejen v letních dnech. Doporučujeme k předkrmům z drůbeže s bylinkovým dresinkem a špenátové roládě, je skvělým společníkem těstovinám a telecímu plátku na víně s brokolicovým pyré. Snoubíme jej se sýry holandského typu – Gouda, Eidam...
Víno s výrazně intenzivní zlatou barvou má velké aroma tropického a kandovaného ovoce. Chuť je plná a mohutná s dochutí kompotu z přezrálých angreštů s medovým nádechem.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →
FURLAN Societa Agricola s.s.s
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →