Šťavnatý Solaris Vás ohromí širokou škálou citrusového ovoce. Dominuje pomeranč a limetka, v chuti se výrazně prosazuje angrešt. Víno je velmi plné, harmonické a minerální.
Suché bílé víno světle zlatavé barvy. Vůně květu černého bezu s tóny černého rybízu. Chuť šťavnatá ovocná po broskvích a ananasu.
Dry white wine with light golden chlor. Aroma of elder flower with tones black currant. Taste is fruity and fresh. We can find tones like peach and pineapple.
Holandská gouda se vyrábí v mnoha příchutích a k nejznámějším patří gouda s římským kmínem. Je to dáno také tím, že římský kmín je koření používané po staletí. Kmín dodává sýru lehce nasládlou, atraktivní vůni a chuť.
Cumin - římský kmín znali a používali již před 5000 lety ve starém Egyptě. Další zprávy pocházejí ze starého Řecka a Říma, kdy jej používali hlavně lékaři, kteří doporučovali olej z cuminu na bledou pleť. Cumin se rozšířil relativně rychle po obchodních stezkách po celém tehdy známém světě. Do Maroka, Jemenu, Indie i Číny. Zprávy a recepty zachované dodnes nám však dokládají, že si mnoho zapisovatelů pletlo cumin s kmínem. Tato dvě koření jsou vizuálně hodně podobná. Stejný tvar a stejná velikost, pouze cumin je světle hnědý a kmín tmavě hnědý. Aroma a chuť jsou však rozdílná a v receptech by se neměly zaměňovat.
Vhodný jako delikatesa k lehkým bílým vínům jako je Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Sauvignon nebo dobře doplní studené mísy.
Pro milovníky klasiky je neodolatelný na čerstvý kváskový chléb s domácím máslem.
Měkký sýr ve tvaru válce, který zraje minimálně 6 měsíců. Kůrka je narůžovělá až tmavě oranžová a mírně lepkavá. Tělo je světle žluté s menšími dírkami. V chuti můžeme cítit ovoce a ořechy. Neoblíbenější jeho úpravou je rozpékání pod grilem, podávaný s vařenou bramborou, nakládanou zeleninou a suchým bílým vínem.
Nejlepší sýr na světě Pokud chcete vyzkoušet nejlepší sýr na světě, jste na správném místě. V roce 2012 byl sýr Vermeer vybrán jako nejchutnější sýr na Mezinárodní soutěži sýrů. Má plnou chuť, ale není tak tučný nebo slaný jako mnoho jiných holandských sýrů. Tento sýr je přirozeně zralý, což mu dává úžasnou chuť. Sýr Rembrandt je plný, přirozeně vyzrálý sýr se sníženým obsahem tuku a soli a byl porotou chválen za "jemnou a čistou chuť". Podle jednoho člena poroty má sýr "silné tělo a je měkký a hladký v ústech". Sýr jde velmi dobře s chlebem, saláty a výrazným aromatickým bílým vínem.
Šampaňské "Blanc de Noirs" je vyrobeno z odrůdy Pinot Noir. Kvašeno v láhvi 3 roky na jemných kalech. Ve vůni je velmi ovocné, zejména dominantní jsou tóny po žlutém ovoci. V chuti je svěží, kulaté a šťavnaté. Toto šampaňské má delikátní výraz po čerstvě natrhaném ovoci...To pravé pro milovníky opravdu řádně suchých šampaňských... In the nose is very fruity, especially the dominant tones are yellow fruit. The taste is fresh and juicy. This champagne has a delicate taste of fresh fruits...
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Kávy zde použity jsou ze tří kontinentů: Střední Amerika, Jížní Amerika a Asie. Jedná se 100% Arabiku. Káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení. každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy. Chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády.
Kvalita spočívá v tom, že jsou zde použity výhradně kávy z Afriky, tudíž tomuto výrobku říkáme "Africké zlato" Chuť této kávy ocení především opravdový znalci káv. Jedná se o specifickou chuť kávy pocházející z Afriky. Je velmi výrazná zemitá chuť s nádechem hořké čokolády do ovocných tónů.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Jedná se o 100% Arabiku ze Střední Ameriky a Asie. Chuť je plná, vyvážená s velmi jemnou kyselostí.
Káva je středně pražená a tudíž ji uvítají i ti, kteří mají občas problémy se zažíváním.
Exkluzivita této směsi je dána poměrem Robusty s Arabikou, která činí 40% ku 60% Arabiky, což způsobuje velmi jemnou hořkost.
Suroviny pro tuto kávu pocházejí ze Střední Ameriky a Asie. Tuto kávu doporučujeme pro toho, kdo nemá rád kyselou a nebo naopak silně hořkou kávu.
Kávy zde použity jsou ze tří kontinentů: Střední Amerika, Jižní Amerika a Asie. Jedná se 100% Arabiku.
Káva je velice pečlivě pražena na střední úroveň pražení. Každé pražení je degustováno, aby byla zajištěna kvalita a především ojedinělá chuť kávy. Chuť je jemná, vyvážená, s nádechem hořké čokolády.
Mohutné suché červené víno odrůdy Tempranillo a Graciano, zrálo na dubových sudech 12 měsíců. Intenzivní aroma po černém ovoci a nádechem exotických dřevin, V chuti tělnaté s dotekem, ostružiny, višně a vanilky. Vynikající víno vyrobené v režimu BIO.
Barva je zlatožlutá, ve vůni dominují ovocné tóny. Chuť je plná a hebká. V chuti a vůni najdeme pomeranč, meruňky, koření, oříšky a med.
Vhodné je podávat k rybím specialitám, drůbeži a hustým polévkám.
White dry wine, color is gold, aroma dominated by fruit tones. The taste is full and soft. In taste and smell to find Orange, apricot, spices, nuts and honey.
Víno je bledě zlatožlutozelené barvy. Vůní se prolínají tóny vyzrálého angreštu, citrusů, a bělomasé broskve. V chuti je svěží, odrůdové, harmonické a středně dlouhé. Doporučujeme jej podávat s mořskými plody jako jsou krevety, langusty či s kozími sýry.
Barva vína je zlatožlutá, jiskrná, ležením ještě víc zezlátne. Vůně je plná, tramínová s tóny čajových růží. Chuť je plná, kořenitá, s extraktivní lékořicovou dochutí. Doporučujeme podávat silně podchlazené jako aperitiv, dále k paštikám z husích jater, ovčím nebo kozím sýrům, případně méně sladkým dezertům.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →
FURLAN Societa Agricola s.s.s
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →