Francouzský řemeslný gin Citadelle No Mistake Old Tom vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 22 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. Citadelle No Mistake Old Tom vzniká z ginu, který zraje v dřevěných sudech. Gin určený ke zrání má vlastní směs rostlinných ingrediencí, která je v porovnání s Citadelle Original doplněná o citrus yuzu, květy chrpy a pelyněk. Ke zrání se používají sudy z dřeva akácie, moruše, třešně, kaštanu a dubu. Gin v sudech zraje přibližně 5-6 měsíců a poté se plní do dřevěného sudu ve tvaru vejce, kde se díky přirozenému proudění všechny chutě dokonale propojí. Část takto stařeného ginu se míchá s tmavým karibským cukrem, čímž vzniká alkoholický cukrový sirup. Ten se na několik měsíců ukládá ke zrání a nakonec se přidává do stařeného ginu. 22 rostlinných ingrediencí: jalovec, kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, yuzu, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek, květy chrpy, pelyněk. Aroma: čerstvá a plná vůně začínajícím jalovcem, pomerančovou kůrou a kardamomem. Poté se projevují květinové tóny s jasmínem a zimolezem a rostlinné tóny s fenyklem a náznakem kávy. Chuť: plná a požitkářská chuť kandované citronové kůry, pelyňku, anýzu a mandlí, pokračující kořeněnými stopami po muškátovém oříšku, skořici a kubébě. Doporučené podávání: na kostkách ledu
Léto v lahvi, tak by se dal nazvat Citadelle Jardin d’été. Pohlednice z Château de Bonbonnet, když je zahrada v plném květu, plná čerstvých vůní a ovoce. Francouzský řemeslný gin Citadelle Jardin d’été vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 22 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. V porovnání s Citadelle Original obsahuje Jardin d’été navíc dužinu cukrového melounu Charentais, celé citrony a kůru citrusu yuzu. Gin se destiluje při nízké teplotě, aby byla zintenzivněna čerstvost ovocných tónů. Je svěží, delikátní a aromatický. 22 rostlinných ingrediencí: jalovec, kardamom, celý citron, citronová kůra, dužina melounu, pomerančová kůra, kůra citrusu yuzu, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek. Aroma: čerstvá, intenzivní vůně, která se otevře jalovcem a citrusovými plody, které jsou doplněny květy fialek, fenyklem, jemným kořením a lékořicí. Chuť: na patře velmi jemná a krásně čerstvá chuť, která navazuje na květinovou vůni, ale doplňuje ji o kořeněné a ovocné tóny, s mandarinkou, melounem a kubébou, a přechází do tónů anděliky, muškátového oříšku, kosatce a anýzu. Závěr: velmi dlouhý, květinový a ovocný. Doporučené podávání: Gin&Tonic s Fever-Tree Elderflower Tonic a citronovou kůrou.
První francouzský řemeslný gin, který byl uveden na trh v roce 1996. Vzniká v srdci regionu Grande Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 19 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. Citadelle Original skvěle vyvažuje svěžest jalovce s citrusovými tóny a exotickým kořením. Bobule jalovce se pěstují přímo před zámkem Château de Bonbonnet a nejdůležitější ingredience tak podléhá maximální kontrole. Jalovcovými keři bylo osazeno 50 akrů a tato plocha se postupně rozšiřuje. Kromě jalovce se k výrobě ginu Citadelle používá dalších 18 rostlinných ingrediencí: kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen kosatce, kořen anděliky, mandle, badyán, fenykl, saturejka, římský kmín a květy fialek.
Utrhněte si parádní svěží gin s tóny kandovaných třešní, jalovce a čerstvé máty. Řemeslný italský Mintis Gin Amarena je postavený na mátě Pancalieri, toskánském jalovci a odrůdě třešně Amarena. Mintis Gin Amarena se vyrábí bez použití barviv a přidaného cukru. Potěšte své smysly se samotným ginem nebo si z něj namíchejte drink. Na zdraví.
Mintis Originale přináší výraznou chuť čerstvé máty a šťavnatých citrusů s dlouhým bylinným a jalovcovým závěrem. Pro jeho výrobu se používá máta z Pancalieri, ručně sbíraný divoký jalovec, citrusy a lokální byliny z podhůří italských Alp.
Generous Gin Organic je mimořádně svěží citrusový gin. Je vyráběn za použití jalovce, citronu, mandarinky, červeného pepře, kafrové limety a koriandru. Některé z ingrediencí se macerují, jiné se přidávají při destilaci, přičemž se využívají výhradně tradiční přírodní postupy. To se odráží i v charakteru ginu, který je čistý, vytříbený a vyvážený. Má výbušnou ovocnou chuť, v níž se na jalovcovém základu rozeznívají tóny koriandru a kafrové limety.
Broker's Pink Gin je obohacen o delikátně čerstvé tóny jahod, ale zároveň si zachovává typickou chuť, pro kterou je značka Broker's známá. Při vývoji této edice bylo cílem majitelů ctít pověst své značky jako výrobce prémiového ginu, který pro svou chuť posbíral řadu ocenění z prestižních soutěží. Nechtěli vytvořit ochucený destilát, ale gin věrný chuťovému profilu Broker's, který by se vyznačoval čerstvými ovocnými tóny, a jehož chuť by odrážela i klasické byliny, které se při jeho výrobě používají. Broker's Pink Gin prochází stejným výrobním procesem jako London Dry, ale na závěr je ještě míchán s přírodní esencí jahod.
Elegána s buřinkou si vždycky všimnete. Ne, není to pan Tau, ale Broker’s Gin, který se vyrábí v palírně staré 200 let podle tradiční receptury. Tahle věhlasná značka byla vůbec první, která na prestižní soutěži Ultimate Spirits Challenge získala za svůj gin 97 bodů ze 100. Botanicals Broker’s Ginu jsou macerovány v čistém obilném destilátu, který byl vypálený čtyřikrát. Pak na řadu přichází pátá destilace. Vzniká komplexní a hladký gin pro každého, kdo si rád pochutná na drinku nebo ginu samostatně. Na
Inspirací pro vznik ginu byla panenská příroda v amazonských deštných pralesech, která oplývá rozmanitou škálou jedinečných rostlin a je dodnes obývána etnikem známým jako Pémon. Tito domorodci žijí v souladu s přírodou a své cenné poznatky si předávají z generace na generaci. Základem ginu je 19 botanicals, které jsou macerovány i destilovány separátně. Jsou ponechány v neutrálním obilném lihu 2 až 7 dnů, následně jsou destilovány v tradičním měděném kotlíkovém zařízení. Počáteční rovnováhu mezi citrusovou a zemitou vůní po chvíli doplňuje jalovec, který přináší společně s dalšími botanicals lehce kořenitý závěr. V chuti jako první nastupuje lehká sladkost pomerančových kůr a tropického ovoce, kterou vzápětí vystřídají bylinné tóny, přecházející v plnou chuť. Závěr je nasládlý, jemný a kořenitý s tóny pepře a hřejivým dotekem skořice.
Tento tradiční gin je vyráběn z pečlivě vybíraných rostlin - z jalovce, koriandru, kořene irisu, kořene angeliky, z Maniguette (guinejského pepře - semena původem z Etiopie, vůní i chutí připomínající pepř, avšak blíže je rodově k zázvoru) a puškvorce. Tento elegantní gin je velmi příjemně kořenitý, pepřový s citrusovými tóny - vychutnáte si ho jak samostatně tak v tradičním propojení s tonicem.
Generous Gin Organic je mimořádně svěží citrusový gin. Je vyráběn za použití jalovce, citronu, mandarinky, červeného pepře, kafrové limety a koriandru. Některé z ingrediencí se macerují, jiné se přidávají při destilaci, přičemž se využívají výhradně tradiční přírodní postupy. To se odráží i v charakteru ginu, který je čistý, vytříbený a vyvážený. Má výbušnou ovocnou chuť, v níž se na jalovcovém základu rozeznívají tóny koriandru a kafrové limety.