Sladká a Portská vína

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další..… Číst více
Řadit podle
Zobrazeno 1-5 z 5 položek
Drápal Oldřich Pálava 2015 slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Pálava 2015 slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Luxusní slámové víno s přívlastkem z Moravy. Víno získalo ocenění Zlatá medaile Forum Moravium 2016. Zbytkový cukr: 163,5 g/l
Na dotaz
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Frankovka 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Frankovka 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Slámové víno s přívlastkem z Moravy. Víno distingované barevnosti s teple nahnědlými tóny. Ve vůni stopy drobného bobulového ovoce, na patře upoutá aroma dřínu a aronie, ve finále zazní spálené dřevo a lékořice. Příjemně kořenité, extraktivní víno. Zbytkový cukr: 184 g/l
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Ryzlink vlašský 2013 Slámové víno 9,5% 0,2
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Cabernet Moravia 2009 ledové víno 10,5% 0,2

Drápal Oldřich Cabernet Moravia 2009 ledové víno 10,5% 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Na dotaz
469 Kč
388 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Vinařství rodiny Špalkovy Šaler bílý Dezertní 17,0% 0,5

Vinařství rodiny Špalkovy Šaler bílý Dezertní 17,0% 0,5

Vinařství rodiny Špalkovy s.r.o.
Předčasným zastavením kvašení dochází k zachování typických látek buketních i chuťových a současně i k udržení většího zbytku přírodního cukru, který dotváří jedinečný charakter tohoto vína. Vyrobeno z hroznů odrůdy: Muškát Moravský a vinného destilátu.
Skladem
230 Kč
190 Kč bez DPH
Přidat do košíku

Sladká a Portská vína

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →