Sladká a Portská vína

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další..… Číst více
Řadit podle
Zobrazeno 1-4 z 4 položek
Drápal Oldřich Frankovka 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Frankovka 2011 Slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Ryzlink vlašský 2013 Slámové víno 9,5% 0,2
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Cabernet Moravia 2009 ledové víno 10,5% 0,2

Drápal Oldřich Cabernet Moravia 2009 ledové víno 10,5% 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Na dotaz
469 Kč
388 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Vinařství rodiny Špalkovy Šaler bílý Dezertní 17,0% 0,5

Vinařství rodiny Špalkovy Šaler bílý Dezertní 17,0% 0,5

Vinařství rodiny Špalkovy s.r.o. 0,5l, 0,75l
Předčasným zastavením kvašení dochází k zachování typických látek buketních i chuťových a současně i k udržení většího zbytku přírodního cukru, který dotváří jedinečný charakter tohoto vína. Vyrobeno z hroznů odrůdy: Muškát Moravský a vinného destilátu.
Skladem
Lahev209 Kč
173 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)1 254 Kč
1 036 Kč bez DPH
Přidat karton

Sladká a Portská vína

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →