Sladká a Portská vína

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další..… Číst více
Řadit podle
Zobrazeno 1-3 z 3 položek
Drápal Oldřich Pálava 2016 slámové víno 0,2

Drápal Oldřich Pálava 2016 slámové víno 0,2

Drápal Oldřich-slámová vína
Luxusní slámové víno s přívlastkem z Moravy.
Skladem
429 Kč
355 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Aura Tramín červený 2012 Slámové víno 0,375l šarže:0312

Aura Tramín červený 2012 Slámové víno 0,375l šarže:0312

Slámové sladké víno zlaté barvy s výrazným buketem po exotockém koření a medu. V chuti je cítit med, skořice, oříšky a limetka, které dlouho v ústech doznívají... Víno doporučujeme k sýru s modrou plísní Roquefort, či dezerty na bázi pečeného jablka...
Skladem
599 Kč
495 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Drápal Oldřich Cabernet Moravia 2009 ledové víno 10,5% 0,2
469 Kč
388 Kč bez DPH
Přidat do košíku



Sladká a Portská vína

Přírodně sladká vína jsou vína, která obsahují větší množství cukru mající původ výhradně v hroznech z kterých jsou vyrobeny. Cukr se při kvasném procesu nezměnil na alkohol a zůstal jako "zbytkový" ve víně. Do této kategorie patří zejména vína slámová, ledová, výběry z bobulí či cibéb, ale také francouzké Sauternes, maďarské Tokajské a další.. Portské se vyrábí poněkud jinou technikou a to výhradně z hroznů vypěstovaných a zpracovaných v oblasti údolí řeky Douro. Z hroznů se nejprve vylisuje a vyfiltruje mošt, který se nechá kvasit v uzavřených nádržích. Po vykvašení zhruba poloviny cukru (tou dobou má tento meziprodukt přibližně 8 % alkoholu) je mošt přečerpán do sudů, v nichž je už předem připravena vinná pálenka (70 % neutrální alkohol), která okamžitě kvašení zastaví. Nezkvašený cukr tak již zůstává ve víně a přidáním pálenky se zvedne obsah alkoholu na přibližně 19 až 22 procent. Víno pak ještě před nalahvováním dále dozrává v těchto sudech.

 

Vinařství Více vinařství

Finca Las Moras

Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →