Velmi ovocná, svěží, opulentní chuť. Je ideální jako aperitiv nebo jako dezertní víno. Dokonale se jeho chuť propojuje s modrým sýrem nebo s foie gras.
Dosáž je označením pro expediční likér při výrobě sektů. Jelikož se jedná o filtrovaný hroznový mošt, u kterého bylo zastaveno kvašení, obsahuje Dosáž vyšší množství neprokvašeného zbytkového cukru. Tento částečně zkvašený hroznový mošt má navíc nižší obsah alkoholu, což ho předurčuje k letnímu osvěžení v kombinaci se sodou a ledem nebo jen jako silně podchlazený. Jemně sycené; doporučujeme podávat při teplotě 4-6 °C.
Víno ve vysokém přívlastku výběr z cibéb, kdy cukernatost hroznů dosahovala 38 stupňů cukernatosti. Hrozny se tedy podobaly spíše rozinkám a dle toho jsme zvolili způsob výroby. Víno kvasilo i zrálo v malých tzv. gönských sudech, které se používají především v Tokaji. Tento způsob výroby nechá krásně rozvinout charakter vína. Barva je sytější zlato-žlutá a má nádhernou viskozitu. Vůně je bohatá s tóny zralých meruněk, sušených fíků a lesního medu. Chuť je opulentní, výrazně sladká a bohatá. Na patře se projevuje chuť datlí a kandované citronové kůry. Dochuť je čistá, s delším dozníváním.
Světle žlutá barva se zelenými odlesky, buket verbeny a citrusových plodů. Nádherná svěžest Mas Amiel Muscat připomíná chuť velmi zralých citronů a bergamotu. Napít se toto vína je jako se zakousnout do do sladkého - vyzrálé bobule muškátového hroznového vína.
Slámové sladké víno zlaté barvy s výrazným buketem po exotockém koření a medu. V chuti je cítit med, skořice, oříšky a limetka, které dlouho v ústech doznívají...
Víno doporučujeme k sýru s modrou plísní Roquefort, či dezerty na bázi pečeného jablka...
Nádherná světle jantarová barva. Příjemná vůně po hruškách a zelených jablkách je perfektně vyvážená se sladkou karamelovou a medovou chutí. Komplexní dlouhý závěr s náznaky mandlí a starého dřeva.
Výjimečné víno v celém regionu Douro, díky způsobu vinifikace i procesu stárnutí.Toto lahodné víno je vyrobeno z odrůdy Moscatel Galego, díky které bylo dosaženo unikátního, čerstvého aroma, které nám poskytuje příjemné chvíle radosti. Podávejte chlazené jako aperitiv, rovněž je výborným doplňkem k foie-gras, nebo dokonce jablečným koláčům. Můžete z něj také připravit velmi osvěžující koktejl: 0,5cdl Moscatelu a 0,25l toniku do sklenice s plátkem citronu a snítkou máty a ledu.
Lahodná vůně a jemná rovnováha cukru a kyselin tohoto portského je okouzlující. Tento styl portského je ideální aperitiv. Podává se chlazené se slanou mandlí nebo olivou.Může být použito také jako stavební prvek do long drinků společně s tonikem a plátkem citronu..
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →