Botrytický sběr nabízí okouzlující vůni květu čajové růže se sušenými bylinkami a mandarinkovou kůrou. Chuť je extraktivní, harmonická, plná kandovaného ovoce a lučního medu.
Velmi ovocná, svěží, opulentní chuť. Je ideální jako aperitiv nebo jako dezertní víno. Dokonale se jeho chuť propojuje s modrým sýrem nebo s foie gras.
Víno ve vysokém přívlastku výběr z cibéb, kdy cukernatost hroznů dosahovala 38 stupňů cukernatosti. Hrozny se tedy podobaly spíše rozinkám a dle toho jsme zvolili způsob výroby. Víno kvasilo i zrálo v malých tzv. gönských sudech, které se používají především v Tokaji. Tento způsob výroby nechá krásně rozvinout charakter vína. Barva je sytější zlato-žlutá a má nádhernou viskozitu. Vůně je bohatá s tóny zralých meruněk, sušených fíků a lesního medu. Chuť je opulentní, výrazně sladká a bohatá. Na patře se projevuje chuť datlí a kandované citronové kůry. Dochuť je čistá, s delším dozníváním.
Lehké a šťavnaté perlivé víno s ovocným projevem v aroma. Nízký zbytkový cukr s pikantní kyselinkou jen podporují svěží projev v chuti. Ideální je podchlazené na horké letní dny nebo pro každodenní osvěžení.
Světle žlutá barva se zelenými odlesky, buket verbeny a citrusových plodů. Nádherná svěžest Mas Amiel Muscat připomíná chuť velmi zralých citronů a bergamotu. Napít se toto vína je jako se zakousnout do do sladkého - vyzrálé bobule muškátového hroznového vína.
Slámové sladké víno zlaté barvy s výrazným buketem po exotockém koření a medu. V chuti je cítit med, skořice, oříšky a limetka, které dlouho v ústech doznívají...
Víno doporučujeme k sýru s modrou plísní Roquefort, či dezerty na bázi pečeného jablka...
Toto bílé portské víno má zlatožlutou barvu, ovocné aroma nahrává zejména mandlovým tónům, podkreslují je též citrusové tóny. V ústech je toto portské velmi vyvážené, příjemně nasládlé s příjemnou kyselinkou.
Nádherná světle jantarová barva. Příjemná vůně po hruškách a zelených jablkách je perfektně vyvážená se sladkou karamelovou a medovou chutí. Komplexní dlouhý závěr s náznaky mandlí a starého dřeva.
Výjimečné víno v celém regionu Douro, díky způsobu vinifikace i procesu stárnutí.Toto lahodné víno je vyrobeno z odrůdy Moscatel Galego, díky které bylo dosaženo unikátního, čerstvého aroma, které nám poskytuje příjemné chvíle radosti. Podávejte chlazené jako aperitiv, rovněž je výborným doplňkem k foie-gras, nebo dokonce jablečným koláčům. Můžete z něj také připravit velmi osvěžující koktejl: 0,5cdl Moscatelu a 0,25l toniku do sklenice s plátkem citronu a snítkou máty a ledu.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →