Pálava v roce 2019 panu Františku Mečlovi dozrála opravdu krásně - do povedeného výběru z hroznů. A je unikátní! Osloví Vás nejen typickou kořenitou vůní, medovým, až rozinkovým nádechem ve vůni a chuti, ale zejména vysokým obsahem zbytkového cukru. Toho je totiž v tomto kousku Moravy přes 45 g/l - doporučujeme jej všem milovníkům sladkých aromatických vín. Opravdu překrásný kousek!
Lehce prokvašený mošt z Pinotu blanc se zbytkovým cukrem 110 g/l a obsahem alkoholu 8,5 % obj.; lehce perlivý pro podpoření svěžesti.
Dosáž je označením pro expediční likér při výrobě sektů.
Jedná se o filtrovaný hroznový mošt, u kterého bylo zastaveno kvašení. Díky krátké fermentaci a okamžité filtraci si Dosáž udržuje hroznově ovocné aroma se šťavnatým projevem. Tento částečně zkvašený hroznový mošt má navíc nízký obsah alkoholu, což ho předurčuje k letnímu osvěžení v kombinaci se sodou nebo jen jako silně podchlazený.
Velmi ovocná, svěží, opulentní chuť. Je ideální jako aperitiv nebo jako dezertní víno. Dokonale se jeho chuť propojuje s modrým sýrem nebo s foie gras.
Světle žlutá barva se zelenými odlesky, buket verbeny a citrusových plodů. Nádherná svěžest Mas Amiel Muscat připomíná chuť velmi zralých citronů a bergamotu. Napít se toto vína je jako se zakousnout do do sladkého - vyzrálé bobule muškátového hroznového vína.
Slámové sladké víno zlaté barvy s výrazným buketem po exotockém koření a medu. V chuti je cítit med, skořice, oříšky a limetka, které dlouho v ústech doznívají...
Víno doporučujeme k sýru s modrou plísní Roquefort, či dezerty na bázi pečeného jablka...
Nádherná světle jantarová barva. Příjemná vůně po hruškách a zelených jablkách je perfektně vyvážená se sladkou karamelovou a medovou chutí. Komplexní dlouhý závěr s náznaky mandlí a starého dřeva.
Výjimečné víno v celém regionu Douro, díky způsobu vinifikace i procesu stárnutí.Toto lahodné víno je vyrobeno z odrůdy Moscatel Galego, díky které bylo dosaženo unikátního, čerstvého aroma, které nám poskytuje příjemné chvíle radosti. Podávejte chlazené jako aperitiv, rovněž je výborným doplňkem k foie-gras, nebo dokonce jablečným koláčům. Můžete z něj také připravit velmi osvěžující koktejl: 0,5cdl Moscatelu a 0,25l toniku do sklenice s plátkem citronu a snítkou máty a ledu.
Lahodná vůně a jemná rovnováha cukru a kyselin tohoto portského je okouzlující. Tento styl portského je ideální aperitiv. Podává se chlazené se slanou mandlí nebo olivou.Může být použito také jako stavební prvek do long drinků společně s tonikem a plátkem citronu..
Předčasným zastavením kvašení dochází k zachování typických látek buketních i chuťových a současně i k udržení většího zbytku přírodního cukru, který dotváří jedinečný charakter tohoto vína. Vyrobeno z hroznů odrůdy: Muškát Moravský a vinného destilátu.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →
FURLAN Societa Agricola s.s.s
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →