Víno nabídne ve vůni meruňku, citrusy s tónem grapefruitu a lipového květu. Lipový květ najdete i v chuti, která je strukturovaná a díky cílenému ležení a míchání po dobu 5 měsíců na jemných kalech (Battonage) je jemně krémová. Poměr kyselinky a zbytkového cukru je pěkně vyvážený.
Jedná se o moderní formu balení vína. Vakuový sáček s vínem je umístěn uvnitř kartonu (boxu) a víno je rozléváno skrze malý kohoutek umístěný v tomto kartonu.
Tento likér se zrodil díky vášni mistrů z Negroni Antica Distilleria pro italskou kávu. Po výběru několika exkluzivních arabik tak vznikl kávový likér s nádechem karamelu. Je opravdu zajímavý, krémový, prostě lahodný!
Tento likér s 25 % obj. alkoholu lehce nahořklé bylinné chuti vznikl na základě receptu pana Guglielma Negroni. V chuti vedle typické hořkosti najdeme chuť pomerančové kůry. Obvykle se podává jako aperitiv; lze z něj udělat příjemný nahořklý Spritz - spojením s proseccem, sodovkou a plátkem pomeranče.
Nízkoalkoholický (14 % obj. alk.) aperitiv s typickou vůní i chutí bezinkového květu a citrusů. Báječně se hodí zejména pro přípravu osvěžujícího letního koktejlu Hugo.
Likér má typickou oranžovočervenou barvu, svoji charakteristickou nahořklou chuť získal díky výtažkům z rostlin, bylin a pomerančů. Obsah alkoholu je pouhých 11%. a proto ve svém názvu má slovo Eleven. Jistě znáte Aperol tak proč nezkusit tento Eleven z Negroni destilerie, která dala míchaným nápojům jejich jméno.
Bílé víno jasně žluté barvy, která už sama předchází bohaté aromatické nuance s náznaky exotického ovoce a měkkých kořeněných tónů. Na patře je Pecorino komplexní a chutné víno s dobrou kyselinkou a minerálními tóny, které jsou ideální pro snoubení s pokrmy ryb a bílého masa.
Barva brilantní žlutá, ve vůni bohaté množství chutí připomínajících zralá jablka, kdoule a broskve, s mírně ořechovou notou. V chuti elegantní a svěží, skvěle se hodí pro letní období.
Brilliant yellow color in the smell of rich tones reminiscent of ripe apples, quince, and peach, with a slightly nutty note. In taste elegant and fresh, perfect for summer.
Lžínská Třešňovice je vyrobena z odpeckovaných třešní nejvyšší kvality, plné sladkého aroma, které získává díky zrání v nejteplejších měsících roku. Třešně mají měkkou dužinu plnou šťávy a nejen špačci se po nich mohou doslova utlouct. Má jednu obrovskou zvláštnost. Celý život nás provází. V dětství jsme milovali babiččinu bublaninu, později jsme dívkám darovali náušnice z třešní a nyní jsme ve věku, kdy si s oblibou dáme kalíšek Lžínské Třešňovice.
Čím je naše Lžínská Třešňovice jedinečná?
Jemná a svěží chuť lehkých třešní
Spojení čistého ovoce a naší poctivé práce
Destilát vzniká pouze z ovoce
Sběr nejzralejších a nejsladších českých třešní
Višně je ovoce jemně nakyslé chuti a u drtivé většiny gurmánů se těší veliké oblibě. Možná právě proto je višňovice připomínkou na doby před sametovou revolucí. Je to téměř podpultový sortiment.
Čím je Lžínská Višňovice jedinečná?
Úžasně nakyslá chuť zralé višně
Sběr nejzralejších a nejchutnějších višní
Destilát vzniká pouze z českého ovoce
Lžínská hruškovice je charakteristická svou lahodnou chutí. V lihovaru se snaží o dokonalé spojení čistého ovoce a poctivé práce.
Čím je Lžínská Hruškovice jedinečná?
Toto jméno už dnes zaručuje nejvyšší kvalitu
České hrušky jsou nejlepším základem pro destiláty z Lihovaru Lžín
Na výrobu destilátu se používá výhradně jen české ovoce
Lžínská Jablkovice je harmonicky vyvážený destilát, který dostává svou jedinečnou jemnou chuť díky sladkým jablkům z Jižních Čech. Její dokonalé a jemné aroma je čitelné už z prvního doušku.
Tento klenot je obohacen kapkou karamelu, který jí dodá nejen nádhernou zlatavou barvu, ale navíc výrazně zjemní její chuť a dá vyniknout skvostnému ovocnému aroma. Proto je velice oblíben především u žen ...
Čím je Lžínská Jablkovice jedinečná?
Jedinečná chuť a vůně jihočeských jablek
Ovoce, jež je symbolem našich krajů
Spojení čistého ovoce a naší poctivé práce
Jeden z klenotů, který je v těchto krajích opomíjen
Víno rubínové barvy s červenými odlesky. Vůně je plná a intenzivní s tóny vanilky, skořice a dřeva. Chuť je silná, ale sametová s jemnou přítomností taninů. Závěr je plný a kulatý a v dochuti můžeme cítit třešně, švestky a tóny vanilky.
Prosecco bledě slámové barvy se zelenkavými odlesky. Vůně evokuje čerstvě rozkrojené zelené jablko, společně s jemným květinovým a akátovým tónem vyzívá k dalším douškům. V chuti je Prosecco pevné, dobře strukturované s intenzivnějším perlením a ovocným projevem. Výborně se hodí jak jako aperitiv, tak i jako skvělý pár k bílým masům či čerstvým sýrům.
Barva vína je temně granátová. Vůně s výraznými tóny drobných červených plodů. Chuť je elegantní, měkce sametová s velmi jemnou kyselinou a příjemnou tříslovinou. Víno zrálo v dubovém sudu.
Mohutné suché červené víno odrůdy Tempranillo a Graciano, zrálo na dubových sudech 24 měsíců. Intenzivní aroma po černém ovoci a čokoládě s nádechem exotických dřevin, V chuti tělnaté s dotekem, višně v čokoládě a santalového dřeva. Vynikající víno vyrobené v režimu BIO.
Červené suché víno intenzivní rubínové barvy, v nose zralé červené ovoce a minerální dotek. Na patře je velmi harmonické a vyvážené s měkkými tříslovinkami. "Les Galets Rougues" je úžasnou směsí pikantního červeného a černého ovoce.
Red dry wine with intensive ruby colour, ripe red fruits a mineral touch. On palate is very harmonious and balanced with soft tanins. "Les Galets Rougues" is a sublime blend of spicy red and black berry fruits.
Náš Dýňový olej pochází z tykve olejné, o jejíž zušlechtění se zasloužil vídeňský profesor českého původu Erich Čermák. Tato dýně nám dává lehká tmavě zelená semínka bez slupky. Pro výrobu našeho oleje používáme výhradně dýňová semínka původem z Jižní Moravy. Při lisování dodržujeme pravidla pro lisování olejů za studena, tedy teplotu nepřevyšující 40°C. Při této teplotě je dosahovaná výlisnost výrazně nižší, nicméně dosahovaná kvalita oleje za to stojí. Dýňová semínka před lisováním nepražíme ani nesolíme.
Za studena lisovaný olej má výrazné aroma dýňového semínka, sytě zelenou barvu s bronzovými odlesky a specifickou oříškovou chuť. Je považovaný za jeden z nejchutnějších rostlinných olejů světa a není divu, že mnoho gurmánů ho řadí na samý vrchol v gastronomii.
V Kuchyni:
Dýňový olej má široké použití v naší kuchyni
Ve slané kuchyni je výborný k dochucení zeleninových salátů. Používá se také jako součást dresinků. Spolu s dýňovými semínky z něj můžeme připravit pesto. Dále se uplatní ve zdravé kuchyni jako součást pomazánek. Lze ho přidávat jako dochucovadlo do bramborové kaše, rýže, těstovin, polévek. Velice chutný je s grilovanou zeleninou a pečenými brambory. Hodí se také k sýrům a masu. Ve sladké kuchyni se dají dýňovým olejem dochutit moučníky, dezerty, ovocné saláty. Obzvláště chutné jsou palačinky pokapané tímto olejem.
Nepoužívat pro přípravu teplých jídel s teplotou nad 140°C
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →