Lehčí typ Ryzlinku rýnského - královské odrůdy. Hravá kyselina, opravdu lehký zbytkový cukr, precizní práce vinaře - to vše spolu vytváří harmonické, svěží a líbivé víno, které nadchne každého milovníka Ryzlinků!
Víno světle žlutého roucha s nazelenalými reflexy. Ve vůní čitelná stopa kvetoucích narcisů a jemných citrusů, na patře potěší aroma marcipánu v kombinaci s kyselinkou, v závěru slané až železité. Kontaktní živé víno, s nižším obsahem alkoholu, které neunaví, vstřícné a pobízivé chuti, vhodné k dennímu stolování.Doporučujeme jako aperitiv k toastům se sýrovými pomazánkami s čerstvými bylinkami a k majonézovým koktejlům s plody moře a čerstvou bagetkou. Podáváme ke tvarohovým koláčům s meruňkami, je skvělým společníkem zrajících sýrů.
Barva je zlatožlutá, vůně odrůdová a výrazná s aroma květů a koření, také lehce růže a fialky. Toto polosladké extraktivní víno má harmonickou kyselinu a medový závěr, což umocňuje jeho plnou chuť.
Vinice Ried Moosburgerin o rozloze cca 4 ha je jedna z nejstarších ale také i nejmenších poloh v Gedersdorfu, která takřka přímo sousedí s vinicí Ried Steingraben. Bohaté a intenzivní víno, díky dostatku slunečního svitu (jižní orientace), spraším a vápencovému podloží. Má pevnou strukturu a typicky ovocitý charakter s výrazně minerální dochutí. Doporučujeme!
Tento veltlín pochází ze staré velmi strmé vinice se štěrkovým podložím. Vinice jsou většinou tvořeny úzkými terasami. Vinař zde musí mít mnoho zkušeností a všechny práce musí probíhat ručně. Víno je suché, svěží po hroznovém moštu a vyzrálého ovoce, kořenité. V každé láhvi se skrývá kousek duše Kremstalu, patříte-li mezi milovníky rakouských plných nádherně aromatických a vyvážených veltlínů, tento kousek byste opravdu neměli vynechat!
Ryzlink zlatožluté barvy. Ve vůni se pojí tóny bylinkového čaje, lipového květu s ušlechtilými tóny dubu. V chuti je víno svěží, dlouhé, vícevrstevné a odrůdové. Doporučujeme jej podávat ke kachní pečeni na pomerančích a ke grilovaným sladkovodním a mořským rybám na citronech.
Fermentace v nerezových tancích. Víno má zlatožlutou barvu, vůně je minerální a s aroma rozkvetlé louky. V chuti medové rozinkové tóny sminerálně slaným závěrem.
Velmi ovocná, svěží, opulentní chuť. Je ideální jako aperitiv nebo jako dezertní víno. Dokonale se jeho chuť propojuje s modrým sýrem nebo s foie gras.
Bílé víno světle zlaté barvy. Intenzivní vůně tropických květin. Plná kořenitá chuť s projevem medu a sladkého sušeného ovoce.
Semi-dry white wine of golden color with aroma of tropical flowers. Full-bodied and spicy taste with smooth honey and dried fruits notes.
Víno světložluté barvy se zeleným leskem. Vůně je diskrétní s nádechem ovocných tónů čerstvých jablek, broskví a švestek, na patře s tóny karamelu. Chuť je kulatá, svěží a minerální za doprovodu krásné dlouhé dochuti.
Colour is pale yellow with a hint of green. Nose is discreet, with a touch of Hawthorn flowers and freshness. Taste is round, fresh and laced with minerals. Accompanied by a delightful, long finish.
Bílé suché víno základního Chablis je charakteristické zlatavou barvou a aroma bílé lilie, v chuti příjemné a svěží s mírně slaným koncem. Výborně se kombinuje s tučnou rybou jako je halibut či losos, z říčních ryb pak úhořem.
Jedná se o víno sytě žluté barvy s nádhernými zlatavými odlesky. Ve vůní dominují intenzivní tóny tropického ovoce, tóny tropického ovoce jsou jasně patrné i v chuti. Celkový chuťový dojem vína - je plné a harmonické, jemně kořenité, s medovými tóny.
Víno v BIO kvalitě potěší bohatostí a krásou aromatického projevu, s chutí černého rybízu, kopřiv a angreštu, v chuti mohutný, čistý svěží s tóny po rynglích.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →