Jednoho podzimního dne se u lahve výtečného Veltlínu a uzené kýty z vlastní produkce bratři Stanislav a Miroslav Hrabalovi rozhodli obnovit výrobu a prodej vín. Oprášili tak dlouho trvající tradici zpracování vína rodinou Hrabalových, kterou kdysi v roce 1966 zakládal otec Václav Hrabal. "Všichni kolem mě byli tenkrát drobní vinaři. A to se ví, soutěžilo se o co nejlepší víno, chodilo se po sklepách a vzájemně se hodnotilo. Všichni tenkrát chtěli dělat světové víno, ale o skutečné světovosti jsme toho tehdá mnoho nevěděli. Inu, byla taková doba. Já se vždycky snažil dělat to pitelné - jak my říkáme - čisté, svěží víno. A než umřu, říkal jsem si tehdá, budu rozšiřovat vinice a vyrábět tohoto dobrého vínka pořád víc. Ale vždycky jen tak, aby se za mne nemusel můj táta stydět."