Tento ryzlink má zlatožlutou barvu. Ve vůni dominují žluté špendlíky, přezrálé meruňky, vlašské ořechy s medem a minerálním závěrem. Chuť je po šťavnatých meruňkách, bělomasé broskvi, květovém medu s ořechovým podtónem a s dlouhou slanou dochutí.
Zlatožluté Chardonnay je ve vůni velmi bohaté. Ušlechtilá vůně medu, přezrálého ananasu a banánů je doplněna tóny vanilkového lusku, máslové sušenky a bílého chleba. Chuť je velmi plná, extraktivní a minerální s krémovým koncem. Víno kvasilo a zrálo 12 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu.
Zelenkavo žlutý veltlín je ve vůni výrazně ovocný, krémovitý a jemně pepřnatý s tóny zeleného jablka, angreštu, vanilky a lískových oříšků. Chuť je bohatě ovocitá, jemně kořenitá a výrazná. Víno dokvášelo a zrálo 12 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu.
Víno je zlatožluté barvy, nádherné viskozity. Už od pohledu naznačuje jeho velikost. Vůně je neskutečně mohutná a komplexní. Mísí se tóny čerstvě oloupaných grepů, šťavnatých a přezrálých meruněk, červených letních jablíček, kandovaného pomeranče s dlouhým kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je velmi bohatá, šťavnatá a živá, kde dominují zralé meruňky, grepová šťáva, sladká kořenitost se slanou dochutí. Nadvakrát sbírané hrozny macerovaly 24 hodin před lisováním. Víno kvasilo a bylo mícháno na kvasnicích 5 měsíců v nerezové nádobě. Jedna nádoba byla do 1g cukru a víno bylo extrémně minerální a mohutné a druhá nádoba se zastavila kolem 10g cukru, což dalo výrazně ovocný a šťavnatý Ryzlink. Následným scelením pak vzniklo neuvěřitelně komplexní, mohutné a velké víno, které nese jméno mého syna Jindřicha IV., kterému jsem jej věnoval. Jde o devátý ročník tohoto vína z rodinné řady. Vyrobeno jej bylo 3 880 lahví.
Hrozny vyrostly a dozrály v Březí na Ořechové hoře. Dále kvasily a macerovaly v otevřených kádích 72 dnů. Po vylisování víno zrálo 15 měsíců ve velkém sudu a v sudech barrique. Merlot je tak výrazně ovocitý s tóny zralých švestek, lískového oříšku, horkého makového závinu a nádechem hořké čokolády. Chuť je jemně kořenitá s tóny sušených švestek, višní a kávového zrna.
Víno je zlatavé barvy a velmi pěkné viskozity. Ve vůni jsou výrazně cítit zralé pomeranče a mandarinková kůra, kvetoucí fialky, liči s jemně kořenitým závěrem. Chuť je pěkně živá, harmonická a opulentní. Dominuje mandarinková šťáva, žluté ovoce, čerstvý akátový med se šťavnatým závěrem. Naprosto zdravé a vyzrálé hrozny macerovaly v lisu 20 hodin, než byly vylisovány. Víno kvasilo a zrálo v nerezové nádobě.
Víno je zlatožluté barvy a vysoké viskozity. Vůně je velmi bohatá, kde se mísí přezrálé červené grepy, sušené luční seno, čerstvě vytočený akátový med, sušené rozinky a sladké koření s minerálním závěrem. Chuť je velmi komplexní a opulentní. Dominuje přezrálé žluté ovoce, med, sušený ananas a meruňky. Dochuť je velmi živá, šťavantá a krásně slaná. Hrozny jsou z 51 let staré vinice a byly napadeny z 60 % Botrytis cinerea. Sbírány byly nadvakrát a zdravá část macerovala v lisu 10 hodin a poté byla vylisována. Botrytická část byla okamžitě lisována. vína kvasila a zrála 5 měsíců v akátovém sudu a zbytek v nerezové nádobě. Před naplněním bylo víno po doškolení sceleno.
Barva je krásně zlatavá střední viskozity. Ve vůni jsou cítit zralé citrusy, květy lučního kvítí, limetková šťáva a jemná kořenitost v závěru. Chuť je velmi živá, ovocná s tóny citrusové šťávy, kiwi, sušených oříšků a pěkně slanou dochutí. Hrozny byly napadeny z 30 % Botrytis cinerea a macerovaly po zpracování 18 hodin v lisu. Jedna třetina vína kvasila a zrála 5 měsíců v dubovém sudu a zbytek v nerezi. Po vyškolení bylo víno před plněním sceleno.
Toto Chardonnay kvasilo a bylo mícháno 4 měsíce na kvasnicích ve velkém dubovém sudu. Získalo tak zlatožlutou barvu, ve vůni pak nádech přezrálého žlutého ovoce, sušených vlašských ořechů a máslových sušenek s minerálním závěrem. Chuť je velmi plná, hustá, jemně ovocitá s tóny ořechů a pěkně slaným závěrem.
Víno má tmavě rubínovou barvu. Ve vůni vyzrálé černé bobulové ovoce, sušené švestky, přezrálé višně v hořké čokoládě, čerstvě pražená káva. Chuť je harmonická, plnější s nádechem tmavého lesního ovoce, hořké čokolády a sladkého koření. Část vína zrála 24 měsíců ve velkém dubovém sudu a část v sudech barrique Francois Frereis.
Ryzlink je ve vůni příjemně květnatý, lehce meruňkový až slaný s výrazně živým a minerálním koncem. Chuť je intenzivně ovocitá, svěží a šťavnatá s výrazně slaným závěrem.
Tento ryzlink má zlatožlutou barvu. Ve vůni dominují žluté špendlíky, přezrálé meruňky, vlašské ořechy s medem a minerálním závěrem. Chuť je po šťavnatých meruňkách, bělomasé broskvi, květovém medu s ořechovým podtónem a s dlouhou slanou dochutí.
Ze zlatožlutého vlašáku se line krásná vůně zralých hroznů, plně rozkvetlé louky s kořenitým a minerálním závěrem. Chuť je výrazně ovocná, šťavnatá až rozinková, zároveň příjemně kořenitá se slanou dochutí. Hrozny byly napadeny z 60 % ušlechtilou plísní botrytis cinerea.
Výrazný ryzlink zlatavé barvy, kde se mísí zralé meruňky s lehce květnatým nádechem a lehkou kořenitostí. V chuti výrazně ovocitý, plný a strukturovaný s minerální pikantností v závěru. Víno zrálo 4 měsíce na kvasnicích.
Tento Johanniter zelenožluté barvy má ve vůni jasné aroma přezrálé bílé broskve, meruněk a černého lesního medu s jemně kořenitým podtónem. Chuť je ovocná, lehce kořenitá a šťavnatá. Dominují zde opět tóny meruněk s dlouhým minerálním závěrem.
Zlatožluté Chardonnay je ve vůni velmi bohaté. Ušlechtilá vůně medu, ananasu a manga je doplněna tóny máslových sušenek, čerstvého chleba a dlouhým slaným závěrem. Chuť je velmi plná, extraktivní a minerální s krémovým koncem. Víno donášelo a zrálo 13 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu.
Zelenkavo žlutý veltlín je ve vůni výrazně kořenitý, krémovitý a pepřnatý s tóny zeleného jablka, angreštu, vanilky a lískových oříšků. Chuť je bohatě ovocitá, kořenitá a výrazná s vanilkovou dochutí. Víno donášelo a zrálo 13 měsíců na kvasnicích v dubovém sudu, což podtrhl minerální závěr celého vína.
Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " …Více →
FURLAN Societa Agricola s.s.s
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →