Mas Amiel patří k tomu nejlepšímu v oblasti Maury. Tento statek je světoznámý díky svým vínům kategorie Vin Doux Naturel - sladká oxidativní vína, která zrají venku ve velkých skleněných demižonech a to za přístupu vzduchu. Teprve následně se stáčí do dubových sudů pro další zrání. Robert Parker ve svých hodnoceních dává těmco vínů nezřídka přes 92 bodů !! V roce 1999 je koupil Olivier Decelle, který v současnosti hospodaří celkem na 170 ha vinic. Hustota osázení je zde velmi malá, kolem 2000 keřů na Ha a vinice jsou na celkem 130 parcelách. Nacházíme se na úpatí Pyrenejí a tak vysoká členitost vinic je nutností. "Když jsem objevil tuto výjimečnou polohu, rozhodl jsem si nastavit své cíle tak, abychom produkovali Velká vína. MAS AMIEL vždy vyráběl vysoce ceněná sladká vína. Cílem bylo, aby celý proces zlepšování standardu kvality MAS AMIEL vyústil v vynikající mezinárodní renomé našeho vinařství" říká Olivier Decelle.