"Šeďák" 2016 ... novinka na léto.. 24 h na rmutu, zrál na kvasnicích, battonage, ve vůni i v chuti citrusy, pomeranč, pomerančová kůra ... totálně suché... ideální osvěžení v horkých dnech..
Veltlínské je lehké, minerální a svěží. Výborně se hodí k rybám a pro letní osvěžení. Víno na "každodenní" pití, avšak rozhodně Vás neomrzí, naopak při každém doušku najdete ve víně větší a větší zalíbení.
Velice dobře pitelné víno odrůdy Melon de Bourgogne; ideální jako aperitiv nebo s grilovanými sardinkami nebo mořskými plody. Svěží, lehké, přesto ve vůni i chuti zaujme plností. Víno z 20 let starých vinic, které jsou obhospodařovány ekologickým způsobem.
Tento Muscadet je vytvořen z hroznů několika vinic z odrůdy Melon de Bourgogne. Elegantní ovocné aroma, v chutí čerstvé - svěží, s dobrou dochutí v ústech s tóny bílých květů a grapefruitu.
101 Rangs je Sauvignon vyrobený z velmi šetrně vybíraných hroznů z nejstarší vinice "Flint" nedaleko Chateau de Tracy. Svěží bílé suché víno, v nose odrůdové, stopy kapradí a rebarbory se po otevření vína mění v bezový květ. Chuť je bohatá s tóny exotického ovoce, pražených mandlí . Dlouhá dochuť se slaným závěrem. Tohoto vína se vyrobí méně než 3100 lahví ročně!!
"Haute Densité" reprezentuje to nejkvalitnější vápencové terroir vinic kolem Chateau du Tracy. Bohaté a komplexní aroma se objeví až po chvíli, hrušky, eukalyptus, lékořice a esence vzácných dřevin vás doslova uchvátí. V chuti je na první dojem svěží ale temperamentní zároveň. Druhý doušek už dává rozeznít tónům citrusů, vanilky a papriky. Exklusivní sauvignon pro nezapomenutelný zážitek. Roční produkce tohoto vína je pouhých 2400 lahví !!
Chardonnay, kteé zrálo ve větších dubových sudech. Aroma ananasu,banánu a kokosu nabízí vyjímečné potěšení z pití.Je komplexní,expresivní, skvěle se hodí k rybám, mořským plodům,k mnoha masovým pokrmům a sýrům.
Plné a vyvážené Chardonnay jež zrálo na barikových sudech. Ve vůni nalezneme tóny karamelu, opečeného toastu a zralých broskví. V chuti pak dominují tóny vanilky a exotického ovoce. Plné, komplexní a dobře strukturované víno.
Krémové a expresivní, kořenité, výrazné aroma. Toto víno má obrovský potenciál pro zrání v lahvi. Réva na terasách Gedersdorf je stará a její kořeny sahají hluboko do jejího podloží. Víno je minerální s pevnou kyselinkou.
Víno má zelenozlaté barvy. Víno minerálního charakteru, suché se šťavnatou kyselinou, odrůdově čisté a dobře čitelné. Díky lehce vyššímu alkoholu oproti dřívějším ročníkům se jeví jako plnější, vyzrálejší a mohutnější Neuburg. Potěší Vás buď u příjemně strávené sklenky s přáteli, či jako skvělý doplněk pečené drůbeže nebo přírodní úpravy vepřového masa.
Víno světle žluté barvy. Vůně medu a lipového květu. Chuť suchá, odrůdově typická s pikantní kyselinou a dlouhou minerální dochutí, jež je podpořena zráním vína ve velkých dubových sudech
Víno nabídne ve vůni meruňku, citrusy s tónem grapefruitu a lipového květu. Lipový květ najdete i v chuti, která je strukturovaná a díky cílenému ležení a míchání po dobu 5 měsíců na jemných kalech (Battonage) je jemně krémová. Poměr kyselinky a zbytkového cukru je pěkně vyvážený.
Jedná se o moderní formu balení vína. Vakuový sáček s vínem je umístěn uvnitř kartonu (boxu) a víno je rozléváno skrze malý kohoutek umístěný v tomto kartonu.
Barva brilantní žlutá, ve vůni bohaté množství chutí připomínajících zralá jablka, kdoule a broskve, s mírně ořechovou notou. V chuti elegantní a svěží, skvěle se hodí pro letní období.
Brilliant yellow color in the smell of rich tones reminiscent of ripe apples, quince, and peach, with a slightly nutty note. In taste elegant and fresh, perfect for summer.
Prosecco bledě slámové barvy se zelenkavými odlesky. Vůně evokuje čerstvě rozkrojené zelené jablko, společně s jemným květinovým a akátovým tónem vyzívá k dalším douškům. V chuti je Prosecco pevné, dobře strukturované s intenzivnějším perlením a ovocným projevem. Výborně se hodí jak jako aperitiv, tak i jako skvělý pár k bílým masům či čerstvým sýrům.
Nealkoholická jemně šumivá vína vyráběna ze svěžích mladých vín se zvýšeným obsahem CO2, podporujícího svěžest a stabilitu. Působí blahodárně na efektivnější trávení, kdy na rozdíl od alkoholických vín není organizmus nucen vynaložit energii na trávení alkoholu a veškerá energie je tak využita na trávení potravy. Příznivý vliv na lidský organizmus je zajištěn zvýšeným obsahem enzymů, organických kyselin a látek polyfenolového komplexu v nealkoholickém víně. Pro výrobu se používají aromatické odrůdy Chardonnay, Rul. šedé, Ryzlink rýnský, atd.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. …Více →