Růžová Mádl František


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Číst víceZabalit
FiltrováníPodrobné hledáníCena
Cena
(1)
(0)
(0)
Odrůda 1
(0)
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Styl (cukr)
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)
Země
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Výpis je omezen filtrem
Zobrazeno 1-1 z 1 položek 1
Mádl František Frankovka rosé 2023 Kabinet 0,75, 11,5%

Mádl František Frankovka rosé 2023 Kabinet 0,75, 11,5%

Mádl František 0,75l

Lehké, svěží víno lososové barvy s jemným ovocným buketem lesních plodů, zachovávající si plnost v dochuti. Vhodné k jemně kořeněným masům, drůbeži, těstovinám a k jemným tvrdým sýrům.

Skladem
197 Kč163 Kč bez DPH
Zobrazeno 1-1 z 1 položek 1
Potvrzuji, že jsem starší 18 let.
Ne Ano, vstoupit