Lžínská hruškovice je charakteristická svou lahodnou chutí. V lihovaru se snaží o dokonalé spojení čistého ovoce a poctivé práce.
Čím je Lžínská Hruškovice jedinečná?
Toto jméno už dnes zaručuje nejvyšší kvalitu
České hrušky jsou nejlepším základem pro destiláty z Lihovaru Lžín
Na výrobu destilátu se používá výhradně jen české ovoce
Lžínská Jablkovice je harmonicky vyvážený destilát, který dostává svou jedinečnou jemnou chuť díky sladkým jablkům z Jižních Čech. Její dokonalé a jemné aroma je čitelné už z prvního doušku.
Tento klenot je obohacen kapkou karamelu, který jí dodá nejen nádhernou zlatavou barvu, ale navíc výrazně zjemní její chuť a dá vyniknout skvostnému ovocnému aroma. Proto je velice oblíben především u žen ...
Čím je Lžínská Jablkovice jedinečná?
Jedinečná chuť a vůně jihočeských jablek
Ovoce, jež je symbolem našich krajů
Spojení čistého ovoce a naší poctivé práce
Jeden z klenotů, který je v těchto krajích opomíjen
Víno intenzivně rubínové barvy s fialovými odlesky. Vůně je čistě odrůdová s tóny červeného ovoce, jako jsou třešně a ostružiny, doprovázené klasickou vůní zeleného pepře. Chuť je suchá s dobře vyváženou kyselinkou.
Víno rubínové barvy s červenými odlesky. Vůně je plná a intenzivní s tóny vanilky, skořice a dřeva. Chuť je silná, ale sametová s jemnou přítomností taninů. Závěr je plný a kulatý a v dochuti můžeme cítit třešně, švestky a tóny vanilky.
Prosecco bledě slámové barvy se zelenkavými odlesky. Vůně evokuje čerstvě rozkrojené zelené jablko, společně s jemným květinovým a akátovým tónem vyzívá k dalším douškům. V chuti je Prosecco pevné, dobře strukturované s intenzivnějším perlením a ovocným projevem. Výborně se hodí jak jako aperitiv, tak i jako skvělý pár k bílým masům či čerstvým sýrům.
Barva vína je temně granátová. Vůně s výraznými tóny drobných červených plodů. Chuť je elegantní, měkce sametová s velmi jemnou kyselinou a příjemnou tříslovinou. Víno zrálo v dubovém sudu.
Nealkoholická jemně šumivá vína vyráběna ze svěžích mladých vín se zvýšeným obsahem CO2, podporujícího svěžest a stabilitu. Působí blahodárně na efektivnější trávení, kdy na rozdíl od alkoholických vín není organizmus nucen vynaložit energii na trávení alkoholu a veškerá energie je tak využita na trávení potravy. Příznivý vliv na lidský organizmus je zajištěn zvýšeným obsahem enzymů, organických kyselin a látek polyfenolového komplexu v nealkoholickém víně. Pro výrobu se používají odrůdy Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka a nové odrůdy Ariana a Agni.
Nealkoholická jemně šumivá vína vyráběna ze svěžích mladých vín se zvýšeným obsahem CO2, podporujícího svěžest a stabilitu. Působí blahodárně na efektivnější trávení, kdy na rozdíl od alkoholických vín není organizmus nucen vynaložit energii na trávení alkoholu a veškerá energie je tak využita na trávení potravy. Příznivý vliv na lidský organizmus je zajištěn zvýšeným obsahem enzymů, organických kyselin a látek polyfenolového komplexu v nealkoholickém víně. Pro výrobu se používají odrůdy Pinot noir, Zweigeltrebe, Frankovka a nové odrůdy Ariana a Agni.
Nealkoholická jemně šumivá vína vyráběna ze svěžích mladých vín se zvýšeným obsahem CO2, podporujícího svěžest a stabilitu. Působí blahodárně na efektivnější trávení, kdy na rozdíl od alkoholických vín není organizmus nucen vynaložit energii na trávení alkoholu a veškerá energie je tak využita na trávení potravy. Příznivý vliv na lidský organizmus je zajištěn zvýšeným obsahem enzymů, organických kyselin a látek polyfenolového komplexu v nealkoholickém víně. Pro výrobu se používají aromatické odrůdy Chardonnay, Rul. šedé, Ryzlink rýnský, atd.
Velké naturální víno vyráběné bez síry z hroznů odrůd Viognier, Clairette, Roussane a Marsanne. Víno je v chuti plné vyzrálé meruňky a tónů santalového dřeva. Díky své technice výroby může mít jemný zákal, který není vadou vína, ba naopak. Toto víno je určeno pro milovíky naturálních vín a výborně se kombinuje s francouzkými sýry typu Comté.
Ročníkový Armagnac krásně zlatavé a jiskrné barvy. Ve vůni květinové tóny, jako je růže, náznak mandloně, lehký podkres lékořice. Na patře vanilkové aroma s podtónem kandovaného ovoce. Zraje v dubových sudech více než třicet let.
Mohutné suché červené víno odrůdy Tempranillo a Graciano, zrálo na dubových sudech 24 měsíců. Intenzivní aroma po černém ovoci a čokoládě s nádechem exotických dřevin, V chuti tělnaté s dotekem, višně v čokoládě a santalového dřeva. Vynikající víno vyrobené v režimu BIO.
V chuti víno spíše lehčí, osvěžující, s pikantní kyselinkou, jež umocňuje ovocný charakter vína.
Jiskřivé víno s jemnou odrůdovou vůní lučních květů, medové plástve a vlašského oříšku.
Červené suché víno intenzivní rubínové barvy, v nose zralé červené ovoce a minerální dotek. Na patře je velmi harmonické a vyvážené s měkkými tříslovinkami. "Les Galets Rougues" je úžasnou směsí pikantního červeného a černého ovoce.
Red dry wine with intensive ruby colour, ripe red fruits a mineral touch. On palate is very harmonious and balanced with soft tanins. "Les Galets Rougues" is a sublime blend of spicy red and black berry fruits.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →