Inspirací pro vznik ginu byla panenská příroda v amazonských deštných pralesech, která oplývá rozmanitou škálou jedinečných rostlin a je dodnes obývána etnikem známým jako Pémon. Tito domorodci zde žijí v souladu s přírodou a své cenné poznatky si předávají z generace na generaci. Zatímco svět umí pojmenovat jen 200 z 3 000 druhů ovoce nacházejícího se v Amazonii, oni je znají všechny. I proto pochází 10 z 19 ručně sbíraných botanicals právě z Amazonie. Canaima vzniká ve spolupráci s těmito domorodými obyvateli, přičemž 10 % z prodeje přispívá k revitalizaci přírodních zdrojů a propagaci významu domorodých kmenů.
Základem ginu Canaima je 19 botanicals, přičemž jeho exotický charakter je tvořen deseti obtížně dosažitelnými botanicals, které jsou ručně sbírány v amazonském pralese. Tyto botanicals jsou macerovány i destilovány separátně. Nejprve jsou ponechány v neutrálním obilném lihu po dobu 2 až 7 dnů, aby byly následně destilovány v tradičním měděném kotlíkovém zařízení o objemu 500 litrů, kde celý proces pečlivě sleduje master distiller. Ten pak pro dosažení unikátního chuťového profilu míchá jednotlivé destiláty v různém poměru. Výsledkem je tak blend odkazující ze 65 % na své amazonské kořeny.
Aroma: počáteční rovnováhu mezi citrusovou a zemitou vůní po chvíli doplňuje jalovec, který přináší společně s dalšími botanicals lehce kořenitý závěr.
Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice …Více →