Inspirací pro vznik ginu byla panenská příroda v amazonských deštných pralesech, která oplývá rozmanitou škálou jedinečných rostlin a je dodnes obývána etnikem známým jako Pémon. Tito domorodci žijí v souladu s přírodou a své cenné poznatky si předávají z generace na generaci. Základem ginu je 19 botanicals, které jsou macerovány i destilovány separátně. Jsou ponechány v neutrálním obilném lihu 2 až 7 dnů, následně jsou destilovány v tradičním měděném kotlíkovém zařízení. Počáteční rovnováhu mezi citrusovou a zemitou vůní po chvíli doplňuje jalovec, který přináší společně s dalšími botanicals lehce kořenitý závěr. V chuti jako první nastupuje lehká sladkost pomerančových kůr a tropického ovoce, kterou vzápětí vystřídají bylinné tóny, přecházející v plnou chuť. Závěr je nasládlý, jemný a kořenitý s tóny pepře a hřejivým dotekem skořice.