Původní polský recept z roku 1901 složený z anýzu, fenyklu, koriandru a kmínu jsme doplnili o dalších pět bylin, které ve výsledku stojí za naprosto unikátní chutí a vůní. Celá tato směsice bylin byla týdny macerována v destilátu z tříleté medoviny a poté uložena do sklepa k dozrání.
Žaludeční likér s obsahem alkoholu 35%, jehož účinnost v souvislosti s dobrým trávením již ověřil čas. Nápoj se získává vyluhováním nezralých plodů ořešáku vlašského s přísadou devíti druhů koření a bylin. Přírodní hořkost dolaďuje velmi jemné doslazení, takže zráním získává likér vyváženou chuť s kořenito-ořechovým nádechem.
Hruškovica Žufánek je jemný 45% destilát, vyrobený z hrušek Williams. Charakteristické vlastnosti této lahodné odrůdy dodávají destilátu dlouhotrvající hruškovou chuť. Při výrobě je vybíráno jen to nejkvalitnější ovoce, pocházející z moravských ovocných sadů.
Tento ušlechtilý, jemný,ovocný destilát byl vyroben v rodinném ovocném lihovaru trojnásobnou destilací vybraných odrůd švestek. Ovoce pocházející z vlastních sadů pěstovaných v CHKO Bílé Karpaty dodává destilátu specifickou vůni a chuť.