Růžová Champagne Serge Mathieu


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Číst víceZabalit
FiltrováníPodrobné hledáníCena
Cena
(0)
(0)
(1)
Odrůda 1
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Styl (cukr)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Země
(0)
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Výpis je omezen filtrem
Zobrazeno 1-1 z 1 položek 1
Serge Mathieu Champagne Brut Rosé 0,75

Serge Mathieu Champagne Brut Rosé 0,75

Champagne Serge Mathieu 0,75l

Skvělé suché rosé Champagne, vyrobené z odrůdy Pinot Noir z 90% a z 10% z odrůdy Chardonnay. Kvašeno v láhvi 20 měsíců na jemných kalech. Ve vůni jednoznačně převládá ovocnost po čerstvých jahodách, granátovém jablku a červeném grepu. V chuti doplněné červeným rybízem, maliny, třešně a příjemnou strukturou. velice vyvážené a hluboké s dlouhou dochutí.

Skladem
1 234 Kč1 020 Kč bez DPH
Zobrazeno 1-1 z 1 položek 1
Potvrzuji, že jsem starší 18 let.
Ne Ano, vstoupit