Růžová LOUIS LORON ET FILS

Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od… Číst více
Filtrovat
Cena
Odrůda 1
Styl (cukr)
Země
Řadit podle
Zobrazeno 1-1 z 1 položek
Loron & Fils Beaujolais Rosé "Primeur de Rosé" 2023 0,75

Loron & Fils Beaujolais Rosé "Primeur de Rosé" 2023 0,75

LOUIS LORON ET FILS
Svěží růžové Beaujolais Nouveau brilantní barvy, s příjemným a intezivním aroma po malině, s delikátní chutí, kde malinu doplňuje zralá jahoda, přesto víno s nádhernou a překvapivou kyselinkou v závěru...Podávejte při teplotě 8-10°C, výborně se hodí k lehkým předkrmům z ryb nebo k zeleninovým salátům.... Vína budu odesílána od 13.11.2023 tak aby byla dodána na Váš stůl 16.11.2023
Skladem
189 Kč
156 Kč bez DPH
Přidat do košíku



Růžová LOUIS LORON ET FILS


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Vinařství Více vinařství

Finca Las Moras

Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. Vinice … Více →