Růžová VINICOLA TOMBACCO SRL

Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se… Číst více
Filtrovat
Cena
Odrůda 1
Styl (cukr)
Země
Řadit podle
Zobrazeno 1-1 z 1 položek
Trevisana Prosecco rosé Millesimato 11% Spumante 0,75l

Trevisana Prosecco rosé Millesimato 11% Spumante 0,75l

VINICOLA TOMBACCO SRL
Krásná lososově růžová barva, příjemné perlení. Ve vůni i chuti ovocné, elegantní, velmi dobře vyvážená kyselinka se zbytkovým cukrem. Nově mohou být Prosecca též v barvě rosé - a to díky možností kupáže odrůdy Glera s odrůdou Pinot Nero. Toto příjemně osvěžující Prosecco rosé nabízíme pouze v originálních „diamantových“ láhvích, a tak lahodí i oku :-)
Skladem
309 Kč
255 Kč bez DPH
Přidat do košíku



Růžová VINICOLA TOMBACCO SRL


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Vinařství Více vinařství

Finca Las Moras

Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →