Růžová Žernosecké vinařství s.r.o.

Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo pouze málo červeného barviva. Pak se… Číst více
Filtrovat
Cena
Odrůda 1
Styl (cukr)
Země
Řadit podle
Zobrazeno 1-1 z 1 položek
Žernoseky Rosé Svatovavřinecké/Dornfelder 2016 kabinet 0,75

Žernoseky Rosé Svatovavřinecké/Dornfelder 2016 kabinet 0,75

Žernosecké vinařství s.r.o.
Savilon je bílá interspecifická moštová odrůda sauvignonového typu. Vznikla křížením Rakiš (Villard blanc x Veltlínské červené rané) x Merlan. My se spíše charakterem této nové lahodné odrůdy přikláníme k rakouskému typu Veltlínského zeleného. Jedná se o skvělého průvodce k pokrmům s mořskými plody a kjemným úpravám těstovin a drůbeže.
Skladem
Lahev152 Kč
126 Kč bez DPH
Přidat lahev
Karton (6x)912 Kč
754 Kč bez DPH
Přidat karton

Růžová Žernosecké vinařství s.r.o.


Růžové víno, neboli rosé, se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého
naležení rozemletých hroznů (rmutu)  Říká se, že růžové začíná

svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Rmut z modrých hroznů se
nechává naležet zpravidla jen 4 až 6 hodin, aby se ze slupek uvolnilo
pouze málo červeného barviva. Pak se mošt od slupek oddělí a dále je s
ním nakládáno stejně jako při výrobě bílého vína. Takový výrobní postup
propůjčuje růžovým vínům jejich tolik žádaný mladý esprit. Svěžest,
kterou od růžového očekáváme, vyžaduje potřebný podíl kyselin. A ty
zráním hroznů ubývají. 

Vinařství Více vinařství

Josef & Philipp Bründlmayer

Philipp Bründlmayer pokračuje v práci svého otce a buduje krok za krokem moderní vinařství osobitého stylu. Hospodaří celkem na 18 Ha vlastních vinic, každá z jeho parcel má své unikátní terroir. " … Více →

FURLAN Societa Agricola s.s.s

  Furlanský vinařský dům je výsledkem práce vinařské rodiny zakořeněné na tomto území. Bratři  Amedeo, Alberto a Moreno respektují tradici ve které poktačují a navazují tak na práci svého otce. … Více →